r
Nosalty Logó

Alexia-torta gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Alexia-torta gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojássárgáját a vízzel habosra keverjük, majd lassan-lassan hozzáadunk 80 g cukrot, belekeverjük a vanília aromát is, krémes masszává keverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, beledolgozva a maradék 40 g cukrot.
  3. A tojássárgás és fehérjés krémet óvatosan összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a kukorica keményítővel, sütőporral elkevert szitált lisztet.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába rakjuk a masszát, mehet is az előmelegített sütőbe (nekem 45 perc alatt sült meg), végezzünk tűpróbát.
  6. Közben elkészítjük a krémet; gőzfürdőben felolvasztjuk a fehér csokit, majd összekeverjük a darált dióval.
  7. Egy kis fazékban a vizet a cukorral kis hőfokon feloldatjuk.
  8. Egy fémtálat gőzfürdő fölé helyezünk, forrjon a víz alatta, a fémtálban a tojássárgákat felverjük, közben belecsorgatjuk a cukorszirupot, kézi mixerrel a gőz fölött addig keverjük, míg a massza felmelegszik.
  9. Majd levéve a gőzről tovább keverjük egészen addig, amíg a massza a háromszorosára nőtt, és lehűlt.
  10. Majd összekeverjük a csoki-diókrémmel. Legutoljára hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így kapott krémet kb. 2-3 órára hűtőbe helyezzük
  11. A kihűlt tortát keresztben 3 részre vágjuk, minden szeletet rumos ecsettel bekenünk, majd az alsó és a középső réteget bekenjük a fehér csokis krémmel, a legtetejére és az oldalára felvert tejszínt kenünk.
  12. Tetejét dióval díszítjük.
  13. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13771
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Különleges alkalmakra, születésnapra stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon-nagyon finom torta, a receptet a dr. Schaer oldalán találtam, és már többször elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...