Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alexia-torta gluténmentes

Alexia-torta gluténmentes
Alexia-torta gluténmentes
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon-nagyon finom torta, a receptet a dr. Schaer oldalán találtam, és már többször elkészítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Különleges alkalmakra, születésnapra stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojássárgáját a vízzel habosra keverjük, majd lassan-lassan hozzáadunk 80 g cukrot, belekeverjük a vanília aromát is, krémes masszává keverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, beledolgozva a maradék 40 g cukrot.
  3. A tojássárgás és fehérjés krémet óvatosan összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a kukorica keményítővel, sütőporral elkevert szitált lisztet.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába rakjuk a masszát, mehet is az előmelegített sütőbe (nekem 45 perc alatt sült meg), végezzünk tűpróbát.
  6. Közben elkészítjük a krémet; gőzfürdőben felolvasztjuk a fehér csokit, majd összekeverjük a darált dióval.
  7. Egy kis fazékban a vizet a cukorral kis hőfokon feloldatjuk.
  8. Egy fémtálat gőzfürdő fölé helyezünk, forrjon a víz alatta, a fémtálban a tojássárgákat felverjük, közben belecsorgatjuk a cukorszirupot, kézi mixerrel a gőz fölött addig keverjük, míg a massza felmelegszik.
  9. Majd levéve a gőzről tovább keverjük egészen addig, amíg a massza a háromszorosára nőtt, és lehűlt.
  10. Majd összekeverjük a csoki-diókrémmel. Legutoljára hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így kapott krémet kb. 2-3 órára hűtőbe helyezzük
  11. A kihűlt tortát keresztben 3 részre vágjuk, minden szeletet rumos ecsettel bekenünk, majd az alsó és a középső réteget bekenjük a fehér csokis krémmel, a legtetejére és az oldalára felvert tejszínt kenünk.
  12. Tetejét dióval díszítjük.
  13. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 624
elküldve: 4
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-fehér csokis torta, gluténmentes torta diós-fehér csokis krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

659
gluténmentes lisztkeverék 130 g
1 csipet
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 120 g
vaníliaaroma 25 ml
kukoricakeményítő 70 g
gluténmentes sütőpor 2 teáskanál
vaj 1 ek
gluténmentes lisztkeverék 1 evőkanál
dió 100 g
fehér csokoládé 150 g
tojássárgája 3 db
víz 50 ml
habtejszín 200 ml
cukor 60 g
rum 10 ml
habtejszín 400 ml