Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agglegény rántotta iDea konyhájából

Agglegény rántotta iDea konyhájából
Agglegény rántotta iDea konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek az alapkoncepcióját Horváth Ilona szakácskönyvében találtam. A tojás és burgonya jó barátok, ez ennél az ételnél is igaznak bizonyul. Hogy miért "Agglegény rántotta" a neve, azt nem tudom, de nagyon finom. :)
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd félretesszük a pörcöket.
  2. A szalonna zsírban megfonnyasszuk a felaprított vöröshagymát, és hozzáadjuk a felkockázott kolbászt. Megszórjuk fekete borssal és cayenne borssal.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, és kockákra vágott, héjában főtt burgonyát, és addig pirítjuk, míg szép piros színt nem kap. Majd hozzáadjuk a szalonnapörcöket.
  4. A tojást a lestyánnal elkeverjük, majd hirtelen hozzáadjuk a piruló szalonnás, kolbászos elegyünkhöz.
  5. Nem túl keményre sütjük, friss aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 980
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

iDea

Mióta szakács: 2015.05.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

rántotta gazdagon, kolbászos krumplis rántotta, gazdag rántotta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
füstölt szalonna 3 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kolbász 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 kávéskanál
burgonya 2 db
tojás 3 db
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
lestyán 1 teáskanál