Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-mandulás sütemény

Ricottás-mandulás sütemény
Ricottás-mandulás sütemény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, szaftos sütemény. Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A vajat a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A citromhéjat és levet a tojásos-vajas krémhez kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a ricottát és a mandulát. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát pedig kevés vajjal kikenjük. A masszát az előkészített formába simítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1962 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

463
tojás 4 db
1 csipet
cukor 150 g
vaj 150 g
ricotta 250 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
mandula 200 g
mandulapehely 25 g