r
Nosalty Logó

Áfonyás túrófánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 1379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 5513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    406.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Kb. 50 darabhoz

Elkészítés

Kb. 50 darabhoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd finomra reszeljük. A vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk (vagy habverővel óvatosan, gondosan összekeverjük). A kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra, fehéredésig keverjük. A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját a tojáskrémhez reszeljük, majd eldolgozzuk benne a túrót. Hozzáadjuk a rumot, több részletben a lisztet, végül a reszelt burgonyát, az áfonyát és az olvasztott vajat/margarint.
  3. Közepes méretű lábasban vagy fritőzben kb. 160 fokra felforrósítunk két-három ujjnyi olajat (akkor megfelelő a hőmérséklete, ha a belemártott fakanál nyele vagy hurkapálca körül apró buborékok igyekeznek a felszín felé). Két kiskanállal 8-10, diónyi nagyságú adagot szaggatunk ki a masszából, és egyenesen a forró olajba ejtjük, segítjük (sülés közben jócskán megnőnek!). A kiskanalakat minden adagnál a forró olajba mártjuk, hogy ne ragadjon rájuk a tészta. Fedő nélkül, szelíd tűzön/takarék lángon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük (5-6 perc). Vigyázat, ha túl forró olajban, élénk tűzön, gyorsan sütjük, kívül hirtelen megpirulnak, belsejük azonban nyers marad!
  4. Szűrőlapáttal kiemeljük az olajból a fánkocskákat, lecsepegtetjük, több rétegben összehajtott papírkendőre terítve, felitatjuk róluk az olajat. Kissé hűlni hagyjuk, majd lapos tálra halmozzuk őket, tetejüket meghintjük fátyolnyi porcukorral (esetleg menta-/citromfűbóbitával díszítjük), és mihamarabb tálaljuk. Langyosan az igazi!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5294
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Ajánló

TIPP: Külön tálkában felforrósított málnalekvárt, narancsdzsemet, sárgabarack- vagy egyéb savanykás lekvárt, esetleg frissen szeletelt narancsgerezdet kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kis finomságot szintén nagynénémtől tanultam, aki a Nők Lapja egyik számában találta még régebben. Gyorsan készen van és isteni finom. Nálunk a dupla adag is pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

Kb. 50 darabhoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek