r
Nosalty Logó

Túrófánk Tündértől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tunder70
Túrófánk Tündértől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    2586 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    128 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 6734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy tálban jól összetörjük.
  2. Hozzáöntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, belerakjuk a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és a tejfölt.
  3. Jól kidolgozzuk.
  4. Erősen lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. Egy nagyobb kiszúróval kiszaggatjuk {nekem most szív alakúval van kiszaggatva}.
  6. Az olajat felforrósítjuk, és a fánkokat pár perc alatt barnára sütjük.
  7. Az olajat leitatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7722
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Valentin napra készítettem el szív alakban, nagyon tetszett mindenkinek, de legjobban a 90 éves nagymamának:) Tudod-e? Honnan ered a fánk? A legenda egy Krapfen nevezetű pék halálával kezdődik, ugyanis műhelyét özvegyére hagyta, kinek nem volt könnyű feladata, viszont továbbra is az ő pékségében készültek a legfinomabb és a legfehérebb kenyerek. Sokan zarándokoltak el az ő pékségébe, hogy a finom kenyérhez hozzájussanak. Az egyik nap a kenyerek nem készültek el időben, sokan üres kézzel, bosszúsan távoztak a pékségből, volt, aki hangot is adott a benne rejlő feszültségnek, és cifrákat mondott Krapfennének. A pékné kijött a sodrából, és egy darab kenyértésztát akart az őt szitkozódó ember fejéhez vágni, de a kenyértésztával célt tévesztett, és beleesett egy lábasba, amelyben zsír forrósodott. Természetesen a kenyértésztának nem kellett sok idő, gyorsan aranysárgára pirult, és így született meg az első fánk, amit a bécsiek még azóta is Krapfennak neveznek. (Részlet Halász Zoltán Mesélő szakácskönyvéből)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek