r
Nosalty Logó

Krémes ekler fánk

Csabika
Krémes ekler fánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

1038
Kalória
13g
Fehérje
94.2g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
64.4g
Víz
168.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
51.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 1038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 12410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    797.2 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    319 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    2017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7287.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2723 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1130.2 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    772.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6598 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    4030 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 12410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

Égetett tészta

  1. A margarint és a tejet összefőzzük (itt adjuk hozzá a sót).
  2. Ha már forró a margarinos lisztes keverék, hozzáadjuk a lisztet és ezt 5-8 percig folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. Utána áttesszük egy keverőtálba és megvárjuk még egy kicsit kihűl.
  4. Ha már nem forró, akkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat és habverővel hozzádolgozzuk.
  5. A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma csíkokat nyomunk. Hagyjunk ki köztük egy kis helyet, mert sütés közben nőni fognak.
  6. 200-210 fokos sütőben sütjük 15-20 percig (míg kicsit megpirul a teteje), utána levesszük 180 fokra és még kb. 15 percig sütjük.
  7. Ha elkészültek, kivesszük a sütőből és megvárjuk még kihűl.
  8. Ha kihűltek, levágjuk a tetejüket és olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapírra tesszük, míg megköt rajtuk a csoki.
  9. A sütiket megtöltjük először a pudingos krémmel, majd felvert tejszínhabot nyomunk rá. Végül ráhelyezzük a csokis tetőket.

Vaníliás krém

  1. A tejből, cukorból és pudingporból egy sűrű pudingot főzünk.
  2. Ha kihűlt a puding, robotgéppel hozzádolgozzuk a puha margarint.
  3. Töltsük habzsákba, majd ezzel töltjük a sütiket.

Csokikrém

  1. A tejből, cukorból és pudingporból egy sűrű pudingot főzünk.
  2. Ha kihűlt a puding, robotgéppel hozzádolgozzuk a puha margarint.
  3. Töltsük habzsákba, majd ezzel töltjük a sütiket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek