Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banoffi torta

Banoffi torta
Banoffi torta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt gondolná az ember, hogy a karamell miatt émelyítően édes lesz, de NEM! A banánnal annyira jó párosítást alkotnak, hogy vétek kihagyni ezt az édességet. Még elkészíteni sem bonyolult, bár a tésztával volt egy kis bajom, nyújtani nem nagyon tudtam, de kezelésbe vettem kézzel. Omlós, finom tészta, karamellkrém, banán, tejszínhab és pirított mandula, kell ennél több? Igen, most azonnal bevásárolni és elkészíteni, megéri!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet és a zsiradékokat egy tálba tesszük, összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tojássárgáját és a vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  3. Ha szükséges, még vizet adunk hozzá. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 20 percre.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 26 cm-es piteformát kibélelünk a tésztával. Itt megjegyezném, hogy nekem nem sikerült kinyújtanom szépen, mert esett szét a tészta, de kézzel simán belenyomkodtam a formába.
  5. Sütőpapírt helyezünk a tésztára, és száraz babbal vagy esetemben szuflé formával lesúlyozzuk. 10 percre a sütőbe tesszük így. A sütőpapírt és a súlyokat eltávolítjuk, majd további 10 percig sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez elkészítjük a karamellkrémet. A sűrített tejet, vajat és juharszirupot egy lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, kb. 12-15 perc alatt.
  2. 2 banánt meghámozunk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg. A tésztára rendezzük, szépen sorban.
  3. A karamellkrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit ráöntjük a banánra, és elkenjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tetejére

  1. Közben a mandulát, ha egész, akkor felszeleteljük, de persze vehetünk szeletelt mandulát is. Száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A maradék 2 banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tortát, a banánkarikákat szépen sorban a karamell tetejére tesszük. A habot elegyengetjük a tetején, majd megszórjuk a mandulával.
  5. A félretett karamellt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük, de óvatosan, mert könnyen megég. Egy kanál segítségével a habra csorgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Banoffee pie, banán torta karamellkrémmel, karamellkrémes banántorta, banán pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
finomliszt 17 dkg
vaj 4 dkg
sertészsír 4 dkg
cukor 1 ek
víz 1 evőkanál
tojássárgája 1 db
banán 4 db
sűrített tej 45 dkg
juharszirup 3 ek
vaj 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 2 dl
mandulapehely 2 ek