r
Nosalty Logó

Áfonyás-meyer citromos piték

vikki
Áfonyás-meyer citromos piték
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1026
Kalória
12.9g
Fehérje
122.3g
Szénhidrát
54.8g
Zsír
74.2g
Víz
60.2g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
39.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    489.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2043 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 4106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 383 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meyer citromot nagyon alaposan megmossuk, és a héját lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A töltelékhez összekeverjük az áfonyát, a keményítőt és a cukrot, valamint a maradék reszelt citromhéjat, és adunk hozzá pár csepp citromlét.
  4. A tésztát a pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 3-4 mm vastagságúra sodorjuk.
  5. Tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk (én most egy szivecskéset választottam). és minden másodikon egy kisebb alakú kiszúróval készítünk egy lyukat, ahol majd a gőz távozni tud. (Ha nincs nagyméretű szaggatónk, papírból vághatunk ki bármilyen sablont, amit majd késsel körbevágunk.)
  6. A nem lyukas szivecskéket sütőpapírra tesszük, halmozunk rájuk 1-1 ek áfonyát, majd lefedjük őket a kiszúrt szívekkel, és egy villa segítségével a széleit összenyomkodjuk.
  7. Enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A Gasztroblogger rovatba készített pitéim receptjének receptkönyvbe menthető változata.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek