r
Nosalty Logó

Almás-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3940 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.8 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2154 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3940 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz.
  2. Közben agyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a lisztet, a citrom levét és héját.
  3. Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk.
  4. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál vizet, és a margarint szétoszlatjuk a tetején.
  5. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk.
  6. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön, a széleit rányomkodjuk a tésztára, majd kevés vízzel megspricceljük a tetejét, és kevés cukrot szórunk rá.
  7. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük.Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni a kicsorgó lé miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13720
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Még egy kis vaníliafagyi mellé, és olyan, mint a filmekben.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...