Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás amerikai palacsinta Glaser konyhájából

Áfonyás amerikai palacsinta Glaser konyhájából
Áfonyás amerikai palacsinta Glaser konyhájából
37 perc / előkészület: 5 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató, pufók gyümölcsös palacsinta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, hagyjuk szűrődni. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni. A lisztet elkavarjuk a sütőporral.
  2. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzákeverjük az írót és a vajat. Rászitáljuk a sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan összekavarjuk.
  3. A vajzsírt egy serpenyőben adagonként felforrósítjuk. Egy palacsintához kb. 2½ ek masszát a serpenyőbe öntünk, elsimítjuk, rögtön megszórjuk 2-3 ek áfonyával.
  4. A palacsintát közepes hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, megfordítjuk, és további kb. 2 percig sütjük, melegen tartjuk. A megmaradt tésztából további 7 palacsintát sütünk.
  5. Juharsziruppal leöntve és egy-egy fagyi gombóccal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 282
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös amerikai palacsinta, amerikai palacsinta áfonyával, írós-áfonyás amerikai palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
áfonya 300 g
vaj 3 ek
tojás 2 db
cukor 1 ek
1 csipet
író 150 ml
finomliszt 150 g
sütőpor 2 tk
ghee 3 ek
juharszirup 6 ek
vanília fagylalt 24 dkg