Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán palacsinta Eiko Toda konyhájából

Japán palacsinta Eiko Toda konyhájából
Japán palacsinta Eiko Toda konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japán palacsinta olyan, mint az amerikai "pancake", de Japánban úgy hívjuk, hogy "hottokéki" (hot cake = meleg torta). Sokfajta recept van, de rájöttem a legjobb módszerre, amivel könnyen és szépen el lehet készíteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Vajjal és mézzel tálaljuk. Ízlés szerint használhatunk palacsintaszirupot, juharszirupot vagy lekvárt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan összekeverjük a tojást és a tejet.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük tovább. Ízlés szerint, tehet bele vanília esszenciát.
  3. Ezután tegyük bele a sütőport, és keverjük még.
  4. Apránként adjuk hozzá a finomlisztet a szita használatával, és keverjük tovább. A tészta sűrűbb lesz, mint a magyar palacsintáé.
  5. Alacsony lángon melegítsük a palacsintaserpenyőt, és vékonyan kenjük be étolajjal. Öntsük a tésztát a serpenyőre egy evőkanállal, kb. 8 cm-es átmérőjűnek kéne lennie (tipikusan nagyobb és vastagabb Japánban). 3 darabot próbáljunk meg csinálni egy 24 cm-es serpenyőben.
  6. Amikor már buborékokat látunk kipukkanni, kb. 1 perccel később fordítsuk át, és ha rókavörös, akkor jól csináltuk.
  7. Kb. 1 perc után a másik oldal is kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 584
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Eiko Toda

Mióta szakács: 2016.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: japán
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vastag palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

410
tojás 1 db
tej 1.5 dl
cukor 3 dkg
sütőpor 10 g
finomliszt 13 dkg
napraforgó olaj 1 ek