Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi készülődés - koszorú mézeskalácsból 3.

Adventi készülődés - koszorú mézeskalácsból 3.
Adventi készülődés - koszorú mézeskalácsból 3.
65 perc / előkészület: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeimmel együtt szaggatjuk a formákat, készülünk a Karácsonyra. Alig várják,hogy a gyertyákat is meggyújtsuk!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  3. Zsírozott tepsibe tesszük, 180-fokra előmelegített sütőben kb. 5-percig sütjük.
  4. 1 tojásfehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verünk.
  5. Habzsákba tesszük, és így díszítjük vele a kisült, kihűlt formákat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 406
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Józsáné Reni

Mióta szakács: 2010.09.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

adventi koszorú mézeskalácsból, mézeskalács betlehem

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Sat, 2010-12-18 15:47

Kedves zarandok!
Köszönöm,hogy megosztottad velem a receptedet,kifogom próbálni.Én is úgy tudom,hogy a tésztát jó sokáig kell gyúrni,de ez vonatkozik minden linzer tésztára.A mézet én nem melegen adtam hozzá.Az énáltalam készített "dísz"-t nem elfogyasztás céljából készítettem,így hamarabb végeztem a gyúrással.
További szép napot és áldott,békés karácsonyt kívánok!
üdv:Reni

zarandok
Vera111 / zarandok Fri, 2010-12-17 20:19

Pont ma készítettem el, a fél adagos így nézett ki: 38 dkg liszt, 17 dkg porcukor, 1 ek szódabikarbóna, mézeskalács fűszerkeverék, 2 ek méz, 2,5 deka margarin és 2 db tojás. Nem tudom, más hogyan szokta készíteni a mézeskalácsot, nekem a mamám azt mondta, hogy a mézet melegen, fokozatosan kell hozzáadni a többi hozzávalóhoz, és nagyon sokáig gyúrni (én legalább 45 percig küzdöttem vele). (Azért nem rakom fel külön én is receptet, mert majdnem szóról-szóra megegyezik a tiéddel.)

zarandok
Vera111 / zarandok Thu, 2010-12-09 23:55

Az én mézeskalács receptem is hasonló, annyi kivétellel, hogy tejföl nem kell hozzá és az összegyúrt tésztát egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakom pihenni. Az őrölt fahéj mellett őrölt szegfűszeget is írnak, de én mézeskalács fűszerkeverékkel készítettem el és nagyon finom lett azzal is.

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Fri, 2010-12-10 18:45

Kedves zarandok!
Köszönöm a hozzászólásod,valóban lehet hozzá ilyen fűszereket is tenni és tényleg isteni ízt ad neki.
További szép napot!
üdv:Reni

bibka74
bibka74 Fri, 2010-12-03 18:37

Nagyon ügyes és ötletes!
Ezt én is kipróbálom!
Köszönöm!
Üdv.:bibka74;

1352
méz 4 ek
finomliszt 70 dkg
cukor 30 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 4 db
szódabikarbóna 2 tk
margarin 10 dkg
tejföl 2 ek
porcukor 8 dkg
tojásfehérje 1 db