Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apró mézes

Apró mézes
Apró mézes
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám régi receptjei közül túrtam elő, Ő minden évben ezt süti. Klasszikus, finom. Bár a vanília és a narancshéj már az én ízlésem műve.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, tojásokat, zsírt habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, fűszereket, narancshéjat, közepébe mélyedést készítünk, beleborítjuk a kikevert masszát és a meleg mézet. Jól összedolgozzuk.
  2. Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Ha nincs rá időnk másnap, vidáman elvan a hűtőben pár napig...
  3. Kisebb cipókra vesszük, átgyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, különböző formákkal szaggatjuk. Díszíthetjük dióval, magvakkal, aszalt gyümölccsel, ízlés, idő és türelem szerint.
  4. Sütőpapíros tepsiben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 280
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

327
finomliszt 50 dkg
méz 25 dkg
mangalica zsír 8 dkg
tojás 3 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert