r
Nosalty Logó

Adventi gyümölcskenyér Dacota konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Adventi gyümölcskenyér Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 2425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz anyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só, fűszerek, diódarabok) egy tálba öntjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojást, és a villával összenyomott banánt (más ízesítés esetében a cukkinit, sütőtököt, avokádót, stb).
  3. A két tál tartalmát összeöntjük, jól elkeverjük, és vajazott-lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  5. Ha kész, rácson hűtjük. Magában, lekvárral, esetleg vajjal és mézzel esszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 10364
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi hangulatom van, időm már kevesebb. Van viszont egy kedvenc gyümölcskenyér receptem, amelynek az a lényege, hogy a megadott szárazanyaghoz, tejhez és tojáshoz kb. 1 bögrényi (2,5 dl) zöldség- vagy gyümölcspürét adjunk. Lehet az cukkini, banán, sütőtök, répa vagy akár avokádó, innentől már csak a fűszerezést és a belevaló magvakat kell hozzáigazítanunk a recepthez. Mivel volt 3 kornyadt banánom, most a szimpla banános verzió készült, jó sok karácsonyi fűszerrel - így aztán 20 perc alatt advent lett a konyhában és az egész lakásban.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...