Ponty
A ponty hazánkban jól ismert édesvízi hal, őshazája viszont valószínűleg Ázsia. Mára szinte minden országban megtalálható a tenyésztésnek köszönhetően. Ízletes húsa meglehetősen szálkás, az idősebb példányoké pedig zsíros is.
A ponty hazánkban jól ismert édesvízi hal, őshazája viszont valószínűleg Ázsia. Mára szinte minden országban megtalálható a tenyésztésnek köszönhetően. Ízletes húsa meglehetősen szálkás, az idősebb példányoké pedig zsíros is.
A süllő a magyar konyha egyik legkedveltebb édesvízi halfaja, amely finom, fehér húsáról, szálkamentességéről és enyhén édeskés ízéről híres. Húsa könnyen emészthető, ezért diétás étrendben is kiváló választás. Sütve, rántva, roston, halászlében vagy akár tepsiben zöldségekkel sütve is remekül elkészíthető. Egész évben kapható frissen és fagyasztva is.
A pisztráng Európában és Amerikában őshonos, a lazacfélék családjához tartozó, hideg folyókban, tavakban élő, finom húsú hal. Két legismertebb fajtája a sebes pisztráng és a szivárványos pisztráng. Többnyire egészben készítjük, de szeletelve, filézve is népszerű.
A busa nagytestű, édesvízi halfaj, amely hazánkban főként a Tisza-tó, a Balaton és a nagyobb folyók halgazdaságaiban fordul elő. Húsa tömör, enyhén zsíros, íze lágy, ezért sokféle módon elkészíthető: sütve, rántva, halászlében, pörköltnek vagy akár grillezve is. Egész évben beszerezhető frissen vagy fagyasztva.
A <strong>pangasius </strong>egy közkedvelt trópusi édesvízi hal: tömör, sovány és szálkamentes húsú, semleges ízű, ráadásul egészen olcsó, minősége is fenntarthatósága felől azonban sok a kétely - a tudatos vásárlók mellőzik vásárlását és fogyasztását, hiszen egy hatalmas tömegben tenyésztett halról van szó, mely Ázsiából, Vietnámból érkezik a világ halpiacaira.
Évről évre nagyobb népszerűségnek örvend az afrikai harcsa, mert könnyen elérhető, egészséges és sokféleképpen elkészíthető. A húsa ízletes és zamatos, készíthetünk belőle például sült, grillezett vagy párolt halat is.
Tényleg érdemes odafigyelni, mennyi C-vitamint fogyasztunk, ugyanis egy új kutatás szerint C-vitamin magas dózisban bizonyos mértékű védelmet nyújthat a tüdőnknek a levegőben található finom részecskék káros hatásaival szemben.
Szász NóriA jó receptekből sosem fogyunk ki! Lássuk, mit főztünk ki mára!
NosaltyA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
Szász NóriSokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...