r
Nosalty Logó

Jalebi

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Jalebi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Összesen 3745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Összesen 426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 3745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Elkészítés

Szirupkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni. Mikor kezd már gyöngyözni, azaz hevülni, hozzáöntjük a cukrot, a citromlevet és az őrölt kardamomot.
  2. Többször kevergetve forrásig hevítjük, s mikor már szirupos állagot elérünk, lejjebb vesszük a gázt, és kis lángos melegen tartjuk.

Tésztakészítés

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, az olajat és a kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük.
  2. Ha szükséges, önthetünk még hozzá némi vizet, a lényeg, hogy egy nagyjából a palacsintatésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztájánál hígabb állagot kapjunk.
  3. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk. Míg felmelegszik, megtöltjük a tésztával a használatos eszközünket. Én erre a célra egy üres, kinyomós majonézes dobozt szoktam használni, tökéletesen megfelel a célnak, egy tölcsér segítségével töltöm bele a tésztát, és a kupakon lévő lyuk is tökéletes a jalebihez. Megtöltjük a flakonunkat.
  4. Mikor az olaj felhevült, csiga formákat nyomunk bele. Nagyon kevés idő kell oldalanként, mikor látjuk, hogy aranysárga, óvatosan megfordítjuk, nehogy széttörjön a csigánk. Ha mindkét oldala kész, kivesszük, és egyből a cukorszirupba tesszük, megforgatjuk benne, majd mehet a papírtörlőre.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14937
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 02.

Receptkategóriák

A jalebi India egyik legnépszerűbb édessége. Mint tudjuk, India és Afganisztán mind kultúrában, mind gasztronómiában igen közel áll egymáshoz. Az afgán ételekkel való ismerkedésem során ez volt az első, amit megtanultam. Afganisztánban a legnépszerűbb desszert. Kabul utcáin nagyjából minden 2. árusnál méteres hegyekben állnak a frissen elkészített jalebik. Nagyon egyszerű az elkészítése, nem igényel sok hozzávalót, és garantáltan kedvenc lesz. :)

Hozzávalók

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?