r
Nosalty Logó

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    3225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük (nem túl vékonyra), széleit néhány helyen bevagdossuk, besózzuk, majd beáztatjuk a tejbe minimum 1 napra, de ha kettő, az sem baj, sőt, még finomabb lesz a hús.
  2. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd puhára pároljuk, és a zsírjára sütjük.
  3. A tejből kiemeljük a karaj szeleteket, és papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla. Ezután frissen őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalán, kicsit állni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 5 dkg vajat és egy kevés olajat, a hússzeleteket lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
  5. Az elősütött szeleteket átemeljük egy tűzálló tálba, mindegyikre teszünk egy darabka fagyos vajat, és egy rövid időre letakarjuk alufóliával.
  6. Ezután a szeleteken elosztjuk a gombát, betakarjuk a sonkával, majd a sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre, amíg a sajt ráolvad, vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 36794
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Ajánló

Tipp: a visszamaradt pecsenyeszaftban elkészíthetjük hozzá köretnek a burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez is egy nagyon régi kedvenc étel, habár az idejét sem tudnám megmondani, mikor készítettem utoljára. A napokban viszont eszembe jutott, a családom nagy örömére. Csak ajánlani tudom az elkészítését, mivel nagyon egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?