Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barack-kenyér

Barack-kenyér
Barack-kenyér
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept születik akkor, ha az ember banánkenyeret akar sütni, de nincs otthon banán...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót lassú tűzön megpirítjuk, majd rusztikusra vágjuk.
  2. A lisztet, sütőport, kókuszreszeléket jól összekeverjük.
  3. Pürésítjük botmixerrel a leszűrt barackbefőttet, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és robotgéppel homogénre keverjük. Mindeközben mikróban felolvasztjuk a margarint, és azzal is jól összekeverjük.
  4. A masszához adjuk a lisztes keveréket, és ismételten egyneművé keverjük.
  5. Fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, szerecsendióval és forraltbor/mézeskalács fűszerkeverékkel (az én esetemben kardamomt, gyömbért, narancshéjat, ánizst és szegfűszeget tartalmazott, amit mozsárban porrá őröltem).
  6. Fakanálra váltunk, és a masszánkba forgatjuk a durvára vágott pirított diót, mazsolát és a felkockázott csokit.
  7. Sütőpapírral bélelt kalácsformába/banánkenyér-formába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x9 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis banánkenyér, barackos gyümölcskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
cukor 65 g
mazsola 100 g
dió 100 g
étcsokoládé 50 g
margarin 100 g
tojás 4 db
finomliszt 200 g
kókuszreszelék 15 g
sütőpor 1 csomag
fahéj 0.5 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
mézeskalács fűszerkeverék 0.5 teáskanál
sárgabarackbefőtt 380 g