Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós zsemlefelfújt

Túrós zsemlefelfújt
Túrós zsemlefelfújt
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom édesség, és elkészíteni se nehéz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. A túrót elkeverjük a 2 tojássárgájával, 1 ek kristálycukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a tojáshab felével.
  3. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit.
  4. A tejbe beleszórunk 4 ek kristálycukrot, felmelegítjük, a zsemléket szeletekre vágjuk, a tejbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk belőle villával a tejet, és a tál aljára rakunk belőle egy réteget.
  5. Rásimítjuk a túrót, rárakunk egy réteg sárgabarack befőttet, majd ismét egy réteg tejbe áztatott zsemle következik, a tetejére pedig a felvert tojáshab másik fele.
  6. Előmelegített sütőben, 20 percig 200 fokon, utána 20 percig 150 fokon szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x22x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 671
elküldve: 6
receptkönyvben: 212
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

cherry41

Mióta szakács: 2011.09.26.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Žemľovka, barackos-túrós rakott zsemle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

592
zsemle 6 db
tehéntúró 250 g
tojás 2 db
tej 5 dl
cukor 7 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabarackbefőtt 450 g
vaj 1 ek