Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tükörtojás-süti

Tükörtojás-süti
Tükörtojás-süti
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spiegeleikuchen egy klasszikus német sütemény.  Egyszerűen elkészíthető, finom süteményt alkotunk ezzel a recepttel, ami nagyon kedvelt itt, Németországban.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a tejjel és a cukrokkal a csomagoláson megjelölt módon főzzük.
  2. Majd közvetlenül a krémet frissentartó fóliával befedjük, hagyjuk lehűlni, és végül hozzákeverjük a tejfölt. Melegítsük a sütőt 200 fokra.
  3. 250 g vajat, 200 g porcukrot, 1 csomag vaníliacukrot összekeverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, habosítjuk.
  4. Majd a sütőporral összekevert liszttel is összekeverjük.
  5. Egy gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen eligazítjuk benne a tésztát. 15 percig sütjük.
  6. Közben a sárgabarackkonzervet is lecsöpögtetjük, a levét megtartjuk.
  7. 15 perc sütés után a pudingkrémet egyenletesen rákenjük a tésztára, és a barackokat is elosztjuk egyenletesen a tetején. 10 percig újból sütjük. Miután készre sült a tésztánk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A tortazselét a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük (a barackkonzerv levét itt fölhasználhatjuk, vízzel kiegyenlítjük, ha szükséges, cukorral még ízesítjük). Majd egyenletesen bevonjuk a sütemény tetejét vele. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 456
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
128 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos süti, pudingos kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
vaj 250 g
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
finomliszt 250 g
sütőpor 2 kávéskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 1 l
porcukor 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 400 ml
sárgabarackbefőtt 820 g
tortazselé 2 csomag
porcukor 1 ek