Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini ragu

Cukkini ragu
Cukkini ragu
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt télen mélyhűtött cukkiniből szoktam csinálni, úgy is nagyon jó.
Ha tejszín és sajtszósz alap nincs, megteszi a natúr sajtkrém is, abból 10 dkg kell hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Orsótésztát vagy valamilyen más lyukas közepű tésztát  szoktam hozzá főzni, mert az több szaftot vesz fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit, vöröshagymát megpucoljuk, és kockára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
  2. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, és rátesszük a kockára vágott cukkinit párolódni. 2 dl vizet  öntünk alá, és lefedjük.
  3. Miután a cukkini megpuhult, fűszerezzük, és a tejszínnel elkevert sajtszósz alapot hozzáadjuk, beletörjük a fokhagymát, egyet forralunk rajta, és kész.

  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 768
elküldve: 18
receptkönyvben: 437
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Lubikme

Mióta szakács: 2010.01.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis-sajtos-tejszínes ragu tésztához

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Butterfly123
Butterfly / Butterfly123 Thu, 2013-07-18 19:11

Szia!Én is elkészítettem,nagyon finom lett,tettem hozzá csirkemellet is,mert hús nélkül nincs élet :P :)
Köszönöm!

chiyori
chiyori / chiyori Mon, 2013-07-15 15:18

Köszi a receptet! Most készült el a ragu. Kíváncsi vagyok milyen lett. Az illata nagyon jó.

nyevi70
nyevi70 Wed, 2012-07-04 20:42

A mai vacsorára elkészítettem, és akkora sikere volt, hogy a férjem még egy adagot kért, sőt a 14 éves fiam is, aki a főzés elején fancsali arccal megkérdezte, hogy "Anya, komolyan cukkinit akarsz csinálni?". Köszönöm a receptet.

lubikme
Lubikme / lubikme Thu, 2012-07-05 11:31

Kedves nyevi70!
Nagyon örülök hogy izlett a családnak. Az egyik ismerösöm ugyan azt mpndta hogy a gyerekei addig nem ették meg mig teljesen szét nem fözte a cukkinit. Azota csak krémes sajtos tésztának hívják. Lehet, hogy nálatok is ez lett volna nyerő a fiadnak nem?

FMarcsi91
FMarcsi91 Fri, 2012-06-29 11:29

szia én is próbáltam lefagyasztani,de amikor kiengedett löttyett lett,szétfolyt,te neked nem?
köszi előre is a válaszod

lubikme
Lubikme / lubikme Thu, 2012-07-05 11:27

Kedves FMarcsi!
Először is bocsánat a kései válaszért, a cukkinit nem érdemes túl korán mélyhűtőbe tenni én csak akkor szoktam amikor már nagyon végére jár a szezonja és onnan úgy 2-3 hónapon belül fel is használom. Tovább nem érdemes mert szivacsos lesz.

gevi1931
Livi / gevi1931 Wed, 2011-08-17 11:01

Nagyon szeretem a cukkinit felétlenül kiprobálom , még fagyasztva nem hallottam köszönöm.

beraxa
Beraxa Krisztina / beraxa Wed, 2010-05-05 08:16

szia

azt szeretném kérdezni, hogy milyen formában fagyasztod le a cukkinit? Összevágva vagy egészben?
Köszi a választ

Kriszta

192
cukkini 1.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 2 dl
sajtszósz 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl