r
Nosalty Logó

Sajtos-paprikás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sajtos-paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 3249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8908.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    2521 micro
  • β-karotin
    9607 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Elkészítés

a húshoz

  1. Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Rakjuk bele a falatnyira darabolt húst, süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a julienre vágott sárgarépát meg a hasábokra vágott paprikákat. Sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

a sajtszószhoz

  1. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy kis lábasban olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet, sózzuk, ízesítsük cayenne borssal. Kevergetve forrósítsuk fel, fokozatosan öntsük hozzá a tejet, habverővel alaposan kikeverve, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és kevergessük, amíg elolvad.
  3. Öntsük a szószt a megpuhult paprikás húsra, és egyet rottyantunk rajta. Tűzről lehúzva rakjuk félre.

továbbá

  1. A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki.
  2. Szűrjük le alaposan, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem úgy forrón forgassuk össze a húsos szósszal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3425
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tortilla levest főztem, és a kaliforniai paprikák túl nagyok voltak, így csak a felét raktam bele. A maradékhoz találtam ki ezt az ételt. Először csak a húst, aztán a szószt is, hogy ne legyen száraz. Rizsköret is eszembe jutott, de mostanában abból már túl sok volt, ezért főztem ki a tésztát hozzá. Nem is baj, mert a rigatoniban el tud bújni jól a szósz, kívülről meg belekapaszkodik a bordákba. A brokkoliból csak két rózsa árválkodott a hűtőben, megsajnáltam, szóval ha az nincs pont kéznél, akkor kihagyható a receptből.

Hozzávalók

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek