Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigatoni baconos paradicsommártással

Rigatoni baconos paradicsommártással
Rigatoni baconos paradicsommártással
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiam kedvenc ételének választotta. Mindkét gyereknek ez volt a reggeli, az ebéd és a vacsora. Tényleg finom!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A bacont feldaraboljuk és egy evőkanálnyi olívaolajon pirosra sütjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk. Serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat és a vajat felmelegítjük, megdinszteljük benne a hagymát. Ha kész, beledobjuk az összezúzott fokhagymát és további 1-2 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a bacont. Kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A szószt a tésztára öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a frissen reszelt parmezán sajtot. Jól összekeverjük.
  6. Parmezán forgácsokkal díszítve tálaljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 284
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos rigatoni baconnel, baconos-paradicsomos rigatoni, tészta baconnel és parmezánnal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kresti
kresti Tue, 2012-01-03 21:25

Kiki!
Zseniális recept:) Egyszerű gyors és nagyon finom volt! Köszi

Fumi
Fumi Sat, 2011-06-18 13:10

Végül elkészítettem rendesen recept szerint, nagyon-nagyon finom:D

Fumi
Fumi Thu, 2011-06-16 12:47

Üdv!
darabolt konzerv paradicsom helyett ugyan ennyi paradicsomsűrítménnyel is el lehet készíteni?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2011-06-16 14:53

Én inkább friss paradicsomból főzném. Természetesen Bertolli és társai féle szószokból is el lehet készíteni. Szia kiki

931
rigatoni tészta 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
bacon 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 80 dkg
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg