r
Nosalty Logó

Tradicionális pasta alla Norma

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Tradicionális pasta alla Norma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 1748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 6991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1611 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 1748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    536.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    373 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    646 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    6442 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4883 micro
Összesen 6991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    963 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 261 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Egy szűrőbe tesszük és alaposan besózzuk, majd egy tál felett hagyjuk lecsöpögni nagyjából 30 percig.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval, három szál bazsalikommal és három héjas gerezd fokhagymával feltesszük főni. Közepes lángon, fedő alatt addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.
  3. A bazsalikomot és fokhagymát eltávolítjuk, majd a paradicsomot passzírozón vagy sűrű szitán átdolgozzuk. Az így kapott paradicsomszószt visszatesszük a tűzre egy gerezd héjas fokhagymával és egy szál bazsalikommal és alacsony lángon hagyjuk rotyogni, míg be nem sűrűsödik kissé.
  4. A sütésre is alkalmas extraszűz olívaolajat felhevítjük. A lecsöpögött padlizsánkockákat papírtörlővel szárazra töröljük, majd adagonként aranybarnára sütjük. Ismét papírtörlőre szedjük, a sütőolajból pedig félreteszünk egy keveset.
  5. A tésztának vizet forralunk. A paradicsomszószhoz adunk két evőkanál padlizsános sütőolajat valamint két evőkanál extraszűz olívaolajat. A rigatonit al dentére főzzük, majd elkeverjük a paradicsomszósszal és a sült padlizsánnal.
  6. A tálaláshoz készíthetünk pár szelet sült padlizsánt is a kockákhoz hasonló módszerrel, de nem kötelező. Reszelt pecorino sajttal és friss bazsalikomlevelekkel, azon melegében tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3404
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.

Receptkategóriák

Tradicionális pasta alla Norma
Lakos Benedek 354 recept

Szicília egyik legismertebb tésztája egy híres olasz operáról kapta a nevét... vagy mégsem? Az elnevezésről több elmélet is fennáll: az egyik szerint Vincenzo Bellini zeneszerző Norma című operájának estéjére készítette el először egy lelkes szakács, míg mások egy borzasztóan elégedett háziúr felkiálltásának (Signora Saridda, chista è ʼna vera Norma=Saridda asszony, ez egy kész mestermű) tulajdonítják. A valóság valahol nekünk mindegy is, a lényeg, hogy egy hamisítatlanul mediterrán tésztaételről van szó, amit otthon sem ördöngösség elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek