Tradicionális pasta alla Norma
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
125g padlizsán30 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
125g olívaolaj1105 kcal
-
125g rigatoni tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
Összesen
1748
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
500g padlizsán119 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
500g olívaolaj4420 kcal
-
500g rigatoni tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
Összesen
6991
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
18.7g padlizsán4 kcal
-
37.4g paradicsom7 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.2g bazsalikom1 kcal
-
18.7g olívaolaj165 kcal
-
18.7g rigatoni tészta69 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g pecorino sajt14 kcal
Összesen
261
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 134.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1439.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 373.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1611 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
1748
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 536.8 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 373 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5759.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 1442 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 2109 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1494.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 646 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1481 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 6442 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 4883 micro
Összesen
6991
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 963 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
261
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g padlizsán
-
1 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
100 g pecorino sajt
Elkészítés
A tésztához
- A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Egy szűrőbe tesszük és alaposan besózzuk, majd egy tál felett hagyjuk lecsöpögni nagyjából 30 percig.
- Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval, három szál bazsalikommal és három héjas gerezd fokhagymával feltesszük főni. Közepes lángon, fedő alatt addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.
- A bazsalikomot és fokhagymát eltávolítjuk, majd a paradicsomot passzírozón vagy sűrű szitán átdolgozzuk. Az így kapott paradicsomszószt visszatesszük a tűzre egy gerezd héjas fokhagymával és egy szál bazsalikommal és alacsony lángon hagyjuk rotyogni, míg be nem sűrűsödik kissé.
- A sütésre is alkalmas extraszűz olívaolajat felhevítjük. A lecsöpögött padlizsánkockákat papírtörlővel szárazra töröljük, majd adagonként aranybarnára sütjük. Ismét papírtörlőre szedjük, a sütőolajból pedig félreteszünk egy keveset.
- A tésztának vizet forralunk. A paradicsomszószhoz adunk két evőkanál padlizsános sütőolajat valamint két evőkanál extraszűz olívaolajat. A rigatonit al dentére főzzük, majd elkeverjük a paradicsomszósszal és a sült padlizsánnal.
- A tálaláshoz készíthetünk pár szelet sült padlizsánt is a kockákhoz hasonló módszerrel, de nem kötelező. Reszelt pecorino sajttal és friss bazsalikomlevelekkel, azon melegében tálaljuk.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3404
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
354 recept
Szicília egyik legismertebb tésztája egy híres olasz operáról kapta a nevét... vagy mégsem? Az elnevezésről több elmélet is fennáll: az egyik szerint Vincenzo Bellini zeneszerző Norma című operájának estéjére készítette el először egy lelkes szakács, míg mások egy borzasztóan elégedett háziúr felkiálltásának (Signora Saridda, chista è ʼna vera Norma=Saridda asszony, ez egy kész mestermű) tulajdonítják. A valóság valahol nekünk mindegy is, a lényeg, hogy egy hamisítatlanul mediterrán tésztaételről van szó, amit otthon sem ördöngösség elkészíteni.