Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Country

Kinder Country
Kinder Country
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy külföldi receptes blogon találtam ezt a szépséget. Először csak a kép alapján tetszett meg, de amikor elolvastam a címét... KINDER COUNTRY! Tudtam, hogy mindenképp ki kell próbálnom, mert ez az egyik kedvenc csokim, ráadásul a recept sem tűnt annyira bonyolultnak. Egy kicsit tartottam a végeredménytől, mert valahogy minden idegen nyelvről fordított receptnél félek, hogy véletlenül kihagyok valamit, vagy rosszul értelmeztem, de ha ez így is történt, szerencsére a végeredmény jó lett! Mi több, iszonyú finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tortának is tökéletes lehet, nagyon jól megszilárdul a krém!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel. Akár használhatunk kerek, kapcsos tortaformát is, igazából mindegy, mert csak a süti magasságát fogja befolyásolni.
  2. A fehér csokit és a tejcsokit is külön-külön gőz felett megolvasztjuk. Kicsit félretesszük, és hűlni hagyjuk őket.
  3. 200 ml tejszínt kemény habbá verünk (bevallom, én itt a biztonság kedvéért tettem bele habfixálót), majd hozzákeverjük a mascarponét. A habverő alacsony fokozatán elkeverjük. Ezután jöhet bele a fehér csoki. Ez a fránya fehér csoki hajlamos eléggé megkeményedni, és borzasztó poros, törős állaga is lehet. De semmi pánik! Így is keverjük a krémhez, mert ezek a kis darabok is elolvadnak benne. Végül hozzákeverjük a puffasztott rizst. Én a mézes müzlinek kikiáltott puffasztott riszt használtam. Ízlés szerint lehet bele kevesebbet is, többet is tenni. Ezt a fehér csokis krémet rásimítjuk a kekszes alapra, és a tetejét ismét kirakjuk háztartási keksszel (aki nem akarja ilyen kekszesre, nyugodtan kihagyhatja ezt a lépést).
  4. A másik 200 ml tejszínt is kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott tejcsokit. Ezt kenjük a fehér krém tetejére (vagy a kekszek tetejére), és elsimítjuk.
  5. Végül a tetejét megszórjuk még egy kevés puffasztott rizzsel, és legalább egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Én még felvágás után szórtam meg a tetejét rizzsel, mert így jó ropogós lesz, és nem szívja meg magát a krémmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 26 272
elküldve: 5
receptkönyvben: 226
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa csoki kocka, extrán csokis kekszsüti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogica46
Bambi46 / bogica46 Tue, 2018-03-06 15:29

Ez biztos, hogy puffasztott rizs a süti tetején? Kinézetre inkább puffasztott búzának tűnik.
Puffasztott rizst nagyon nehéz találni, a szeletes verziókon kívül.

dettinek
dettinek Thu, 2017-02-09 15:08

Kedves Laura,
azt szeretném kérdezni, hogy a háztartási keksz másnapra megpuhul, vagy ropogós marad, mennyire szívja meg magát? Illetve puffasztott rizs helyett natúr Hamlet szeletet találtam csak :D, összetörve az is jó lehet bele?
Köszönöm szépen előre is a válaszodat, szuper receptnek tűnik, remélem jól sikerül majd. :)

Laura36
Laura36 / Laura36 Fri, 2017-02-10 07:23

Szia!

Azt nem mondanám, hogy ropogós marad, megpuhul a keksz, vagyis harapható marad. A hamlet szeletről nem igazán tudok nyilatkozni, de a Lidl-ben vagy az Aldiban lehet kapni ilyen puffasztott rizst, szerintem inkább próbálj meg szerezni, nehogy ezen múljon :) :) Remélem jól fog sikerülni!

904
háztartási keksz 25 dkg
habtejszín 400 ml
mascarpone 25 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
puffasztott rizs 15 ek