Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás sült tészta

Medvehagymás sült tészta
Medvehagymás sült tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma idényben könnyű és egyszerűen elkészíthető ételt szerettem volna készíteni. Kezembe akadt egy spagettiropogós recept, amelyben a bekevert spagettit olajban sütötték ki. Természetesen nem medvehagymával, hanem fokhagymával készült. Amennyiben lehet az olajban sütés helyett a sütőpapiros megoldást szoktam alkalmazni, ami ez esetben is bevált. Sörkorcsolyaként, reggelinek vagy főzelék feltétnek is nagyon ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban vizet teszünk fel forrni.
  2. A medvehagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A füstölt sajtot lereszeljük.
  3. A tojásokat feltörjük és felverjük. Belekeverjük a reszelt sajtot és a zöldségeket.
  4. A lobogó forró vízbe sót teszünk, és kifőzzük a tésztát.
  5. A főtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a tojásos masszával
  6. Kis halmokat formázunk belőle, és sütőpapírral borított tepsibe tesszük. A halmok közepére kis kocka parenyica darabot teszünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 649
elküldve: 7
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tésztaropogós, medvehagymás tésztapogácsa, medvehagymás buci cérnametélttel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geroklemi
Geroklemi Sat, 2013-09-28 11:50

Zoli! Szeretettel ajánlom, hogy a medvehagymából fagyassz le télire is. Jól lehet használni sok mindenhez. Én pestót is szoktam csinálni belőle. Megpárolva, lefagyasztva pedig télen főzeléket készítek. Üdv: Gabi

400
cérnametélt 20 dkg
tojás 3 db
medvehagyma 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
füstölt sajt 10 dkg
parenyica sajt 10 dkg
0 ízlés szerint