r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Réthly Dávid
Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A marhapörkölthöz

A hagymás dödölléhez

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A marhapörkölthöz

A hagymás dödölléhez

Összesen 4321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A marhapörkölthöz

A hagymás dödölléhez

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    374.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6630.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3942 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 4321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A marhapörkölthöz

A hagymás dödölléhez

Elkészítés

A marhapörkölthöz

  1. Egy nagy lábasban felhevítjük a 2-3 evőkanál libazsírt, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, hogy levet eresszen és könnyebben üvegesre párolódjon.
  2. Közben hasonló méretű kockákra vágjuk a megtisztított marhalábszárat (ki-ki ízlése szerint 2x2 cm-es vagy 3x3 cm-es kockákra), majd mehet a hagyma mellé. Addig pirítjuk, míg egységesen kifehéredik a hús, majd a tűzről félrehúzva beleszórjuk a (jó minőségű) 2-3 evőkanál füstölt pirospaprikát.
  3. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Apró kockákra vágjuk a paradicsomokat és paprikákat, majd ezt is hozzáadjuk a pörköltünkhöz, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk 1-2 teáskanál fűszerköménnyel.
  4. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús (szinte) teljesen meg nem puhul. A jó szafthoz a vizet állandóan pótoljuk, és mindig pirítsuk zsírjára. Ez a pörkölt legfontosabb része! A következő 2-3-4 órában (függ a hús minőségétől és nagyságától is), míg rotyog a pörkölt, elkészítjük a dödöllét.
  5. Ha már szinte teljesen megfőtt a hús, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymákat és a vörösbort, és puhára főzzük.
  6. Ha teljesen megpuhult a hús és a szaftunk is jó állagú, finom, akkor a hagymás dödöllével, ízlés szerint tejföllel és kovászos uborkával tálalva fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!

A hagymás dödölléhez

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, egy nagy lábasba szórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a krumplikat.
  2. Alaposan megsózzuk, majd közepes lángon puhára főzzük.
  3. A megfőtt burgonyát (a lábasban hagyva) egy krumplitörő segítségével összetörjük, majd a sütőlapot alacsony lángon hagyva, részletekben hozzáadjuk a 25-30 deka lisztet, és simára keverjük.
  4. Közben egy nagy serpenyőben libazsírt hevítünk, és rádobjuk a felaprított vöröshagymákat.
  5. Ha picit kezd barnulni, két kanál segítségével galuskákat formázunk a krumplis keverékből, és a hagymás zsírja dobjuk őket.
  6. Gyakori forgatás-kavargatás mellett jól megpirítjuk, és készen is vagyunk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 56109
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 24.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével
Réthly Dávid 32 recept

"Ahány ház, annyi szokás..." Ismerhetjük a mondást, de a pörköltekre ez hatványozottan igaz. Szinte az összes háziasszonynak, férfiembernek megvan a saját, bevált receptje, szóval most én is megmutatom, hogyan készítem. Semmi extra, semmi csavar, csak egy tisztességes pöri hagymás dödöllével. Finom volt, hamar elfogyott.

Hozzávalók

A marhapörkölthöz

A hagymás dödölléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!