alapporok, mártásalapok, leveskockák

Leveskocka

A leveskocka egy sokoldalú, koncentrált ízesítő alapanyag, amelyet elsősorban levesek, mártások, pörköltek és egyéb főételek fűszerezésére használnak. Gyors és egyszerű módja annak, hogy ízgazdag, harmonikus alapot adjunk az ételnek, ugyanakkor fontos tudni, hogy a leveskocka tartalmazhat sót és egyéb adalékanyagokat is, így használatánál mértékletesség ajánlott.

Halászlékocka

A halászlékocka</strong> <strong>koncentrált ízű ételízesítő, amit halászlevek készítéséhez, ízesítéséhez ajánlanak. Tartalmaz</strong> <strong>sót, növényi olajat, csekély mennyiségű halpépet, fűszereket (pirospaprika, bors), vöröshagymát és gyakran színezékeket és ízfokozót is. Halászlé mellett halpaprikáshoz vagy egyéb halételekhez is használható.

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Elárulta a Lidl, az Aldi és a Spar, lehet-e saját...

Nincs általános szabály arra, hogy a boltokban mibe kell pakolni a megvásárolandó termékeket. Van, ahol ki van írva, hogy kötelező a bolti kosarat vagy kocsit használni, míg másutt akár a kezedbe is foghatsz mindent, így végigszaladva az üzleten, ha csak pár dologért ugrottál be. Lássuk, milyen saját szabály él a Lidlben, Aldiban, Sparban, Tescóban és Pennyben!

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...