Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög kalács

Görög kalács
Görög kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom Görögországot és az ottani ételeket is, így elhatároztam, hogy húsvétra a hagyományos fonott kalács helyett tsourekit fogok készíteni, szerintem megérte. Igaz a fonás még nem tökéletes, de idővel ez is alakulni fog. :)

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

A kihűlt kalácsunkat cukormázzal is díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat tegyük egy nagy dagasztótálba. A közepébe egy mélyedést nyomunk, és abba tesszük bele az olvasztott vajat, a meleg tejet és a felvert tojásokat. Ezt jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá óvatosan a kandírozott gyümölcshéjakat, és dagasszuk simára.
  2. Ezt követőn meleg helyen kelesszük, amíg kétszeresére nem dagad.
  3. A tésztát kelés után meglisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. A tésztát három részre kell osztani, és mindegyikből sodorjunk hosszú hengereket. Az így kapott csíkokat könnyedén összetudjuk fonni.
  4. A kalácsunkat egy sütőpapírral bélelt formába tesszük, és hagyjuk még egyszer megkelni.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

tsoureki, kalács, görög húsvéti kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
finomliszt 70 dkg
élesztő 14 g
porcukor 7.5 dkg
tej 1 ek
vaj 12.5 dkg
tojás 2 db
mandula 5 dkg
görög mazsola 5 dkg
kandírozott narancshéj 2 dkg
kandírozott citromhéj 2 dkg
fahéj 3 kávéskanál
1 késhegynyi