Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás spaghetti

Garnélás spaghetti
Garnélás spaghetti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy gyors és krémes pasta, ami a kedvenceim közé tartozik :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mellé egy száraz fehérbort ajánlok, és mivel az olaszok halas tésztákat nem esznek parmezánnal, így nem ajánlom hozzá. De igazából ízlés kérdése :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban bő mennyiségű vizet felteszünk melegedni. Majd mehet bele a tészta, amit al dente állagúra főzünk.
  2. A felengedett garnélát megpirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben a fokhagymát épphogy csak megfuttatjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal, borral és a forró vízzel. Nagy lángon addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Azután beletesszük a mascarponét, a petrezselymet és a garnélát, majd az egészet összerottyantjuk. A már közben megfőtt tésztával összekeverjük, és kész is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 5 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
23 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

rákos spagetti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

810
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 dl
garnéla 600 g
passzírozott paradicsom 2 dl
fehérbor 2 dl
mascarpone 10 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spagetti tészta 600 g
petrezselyem 1 csokor