r
Nosalty Logó

Garnélás spaghetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Garnélás spaghetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 810 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4051 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 810 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8881 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    560 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2731 mg
  • Nátrium
    4427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1625 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    2660 micro
Összesen 4051 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1361 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban bő mennyiségű vizet felteszünk melegedni. Majd mehet bele a tészta, amit al dente állagúra főzünk.
  2. A felengedett garnélát megpirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben a fokhagymát épphogy csak megfuttatjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal, borral és a forró vízzel. Nagy lángon addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Azután beletesszük a mascarponét, a petrezselymet és a garnélát, majd az egészet összerottyantjuk. A már közben megfőtt tésztával összekeverjük, és kész is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 25343
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 18.

Ajánló

Mellé egy száraz fehérbort ajánlok, és mivel az olaszok halas tésztákat nem esznek parmezánnal, így nem ajánlom hozzá. De igazából ízlés kérdése :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismét egy gyors és krémes pasta, ami a kedvenceim közé tartozik :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.