r
Nosalty Logó

Bundáskenyér 3. - olaj nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Bundáskenyér 3. - olaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 455 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 1820 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 238 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 455 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1820 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A bundázáshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A bundázáshoz

  1. Elővesszük a szendvicssütőt, és bedugjuk, hogy fölmelegedjen.
  2. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá tejet, sót, fokhagymát, és összekeverjük.
  3. Veszünk két szeletel kenyeret; ha simát akarunk, akkor mindegyik szeletet megmártjuk a tojásos masszába, és úgy tesszük a szendvicssütőbe; ha töltöttet, akkor veszünk két szeletet, közé rakjuk a kívánt tölteléket, és így mártjuk meg a tojásos masszában.
  4. Kisütjük!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 52112
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Füstölt sajt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Bundáskenyér rajongó vagyok, ezt szentül állíthatom, viszont mióta életmódot váltottam, a bundás kenyér sajna elégé hátra került az étlapomon a rengeteg olaj miatt. Húsvét előtt bevásároltam két csomag szeletet kenyeret (mert a simákat már elhordták), de úgy alakult, hogy mégsem ettük meg őket, így kicsit körbenéztem a neten, hogy mit lehetne belőlük csinálni, és nagy meglepetésemre, ezt a receptet találtam: itt! Valószínűleg én már soha többé nem fogom a hagyományos módon sütni a bundáskenyeret, mondjuk ez nem érvényes a nagyimra:-).

Hozzávalók

A bundázáshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!