r
Nosalty Logó

Tojásos melegszendvics sütőben

NS
Tojásos melegszendvics sütőben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
29.3g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
123.9g
Víz
399.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 581 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3396.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 1164 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük (másnapi fasírthoz tökéletes).
  2. A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, fűszerezzük, beletesszük a felvágottat, a kolbászt, rászeleteljük vagy reszeljük a sajtot.
  3. Sütőbe tesszük, de csak annyira, hogy a sajt megolvadjon, ekkor kivesszük, és óvatosan egyesével beleütjük a tojásokat.
  4. Visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük (mi szeretjük, ha kicsit még folyik a sárgája).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Egyszerű és bármikor elkészíthető, ráadásul a maradék egy-két darab felvágott is elfogy, nem kallódik a hűtőben :).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek