r
Nosalty Logó

Ribizlis krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ribizlis krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 1190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 7120 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7602.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 7120 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk ,és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Zsírozott, belisztezett, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel csomómentesre keverjük. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, mellyel simára kikeverjük.
  2. A mascarpone krémet is belekeverjük, és sima masszát keverünk belőle.

ribizlis krém

  1. A ribizlit megtisztítjuk, aprítógépben összezúzzuk. A vaníliás cukrot és a keményítőt belekeverjük, és lassú tűzön összemelegítjük.

összeállítás

  1. A kihűlt barna tészta tetejére kenjük a krém 2/3-át, kirakjuk tejbe mártott piskótával.
  2. A kihűlt ribizlis krémet rásimítjuk a piskóta tetejére úgy,hogy folyjon be közé. Majd a maradék vaníliás krémet is rákenjük. Pár szem ribizlivel díszítjük. Hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9165
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 01.

Ajánló

Fagyasztott ribizliből is lehet készíteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akinek van kertje, érdemes néhány tő feketeribizli-bokrot ültetni, mert már a második évben terem, egy kis trágyát ha szórunk alá, azt meghálálja. Aztán egyre több és több lesz rajta, és már csak gyártani kell a finomabbnál, finomabb csodákat belőle!!! :-))))

Hozzávalók

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek