r
Nosalty Logó

Feketeribizli lekvár tartósítószer nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Feketeribizli lekvár tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1444 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4331 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1444 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3548 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4331 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan kimossuk és minden más eszközt is.
  2. A ribizlit leszárazás után megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt és lecsepegtetjük.
  3. Egy edénybe odatesszük kb.10 percre, amíg összeesnek a szemek. Közben törögetjük egy fém eszközzel vagy burgonya törővel.
  4. Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve átpasszírozzuk.
  5. A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütő közepére pakoljuk és 110-130 fokon sterilizáljuk.
  6. Kb. 10 perc után hozzá tesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20-25 percig.
  7. A sütőből forrón kivett üvegeket tele szedjük és nagyon erősen rá tekerjük a tetejét.
  8. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4536
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 05.

Ajánló

A citromsav azért kell bele,hogy még szebb legyen a színe a lekvárnak!!!2 kg ribizliből 4 db 3 dl-es üveggel lett.

Receptkategóriák

Több mint 10 feketeribizli bokor van amit én ápolok,metsszek,locsolok majd betakarítom a termést!!!Télen nagyon jó elővenni a lekvárt és felhasználni!!Imádjuk a fekete ribizlit,már csak az egészségre gyakorolt hatása miatt is... ..:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek