r
Nosalty Logó

Vegyes ribizlilekvár

Iluska
Vegyes ribizlilekvár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1133
Kalória
8.2g
Fehérje
288.3g
Szénhidrát
1.8g
Zsír
488.1g
Víz
-
Koleszterin
12.9g
Élelmi rost
221.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5665 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    288.3 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    653 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1441.4 g
  • Cukor
    1106 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    2440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3263 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 5665 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan kimossuk és minden más eszközt is. A ribizliket leszárazás után megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt majd lecsepegtetjük.
  2. Egy turmixgép segítségével ledaráljuk.
  3. Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve átpasszírozzuk. A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütő közepére pakoljuk és 110-130 fokon tartjuk, sterilizáljuk.
  4. Kb. 10 perc után hozzátesszük a cukrot. Egy kis tálkába veszünk a forró lekvárból, és ehhez keverjük a pektint simára, majd öntsük a többihez. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20- percig.
  5. A sütőből forrón kivett üvegeket teleszedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejét. Az üvegeket pléddel takarjuk, alulról is, és jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük. Egészségetekre!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Most vegyesen készítettem, mert kíváncsi voltam az ízére. Kóstoláskor nagyon meg voltam elégedve. Másnap mikor kivettem a dunsztból, úgy láttam jól sikerült állagra, hisz nem folyt!!!! :-)))

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...