r
Nosalty Logó

Márványos tojás

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Márványos tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 445 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    3205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 445 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és héjukat enyhén megtörjük.
  2. Egy lábasba felforralunk annyi vizet, hogy éppen ellepje a tojásokat. Beletesszük a teafüvet és a szójaszószt és ebben 50-60 percig tovább "főzzük" a tojásokat.
  3. Hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 55770
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Receptkategóriák

Különösebb gasztronómiai értéke nincsen, inkább csak látványosságnak jó ez a tojás.

Hozzászólások

M.Kata

MÁRVÁNYTOJÁS Hozzávalók 4 fõre: 12 tojás kínai fekete tea csillagánizs õrölt gyömbér õrölt szerecsendió szója szósz cukor só A tojásokat 30 percig kemény tojásnak megfõzzük. Leöntjük a levét, majd a tojások héját villával megütögetjük, hogy vékony repedések keletkezzenek rajta. Ezután fõzõlevet készítünk a következõkbõl: 4 evõkanál kínai fekete tea, 3 evõkanál szójaszósz, két kávéskanál só, két evõkanál cukor, 3-4 szem csillagánizs, egy kávéskanál gyömbér, egy kávéskanál szerecsendió. Ebben a lében a tojásokat még 30 percig fõzzük, majd kb. 1 órán át állni hagyjuk benne. Mikor levesszük a tojások héját, ott, ahol a repedések voltak a héján, a tojáson sötétbarna, márványerezethez hasonló csíkok lesznek. Azon túl, hogy finom, igen dekoratív elõ- vagy utóétel, sõt, még a leveshez is ehetõ.

Budai Brigi

Ez fergeteges!Nagyon tetszik!Egyszer biztosan kipróbálom.A fantáziám rögtön beindult....milyen mintát és hogyan lehetne még bele kreálni :))))))))

bibi

mkata! Nem sok kicsit az a 2 x 30 perc?

M.Kata

Bibi! Nem sok, ezalatt az id? alatt fogja meg rendesen a sötét lé a tojást, ennyi id? kell, hogy az ízek átjárják. Az nem baj, ha kemény a tojás, ett?l baja nem lesz. Javaslom, próbáld ki, jó étvágyat kívánok hozzá!

animoni

Kérdések: 1) Miért kell hozzá fekete teaf?? 2) A fekete teaf? lehet filterb?l is? ( Most csak az van itthon) 3) A második f?zés alatt a víz mellett a szószt és a teafüvet is pótolni kell? Válaszodat el?re is köszönöm! animoni

Törölt felhasználó

Szia! A tea kell a megfelel? színhez. Filterb?l még nem próbáltam, szerintem intenzívebb a színe a teaf?nek. 3. Én bevallom, hogy vizet sem nagyon pótoltam, inkább a tojásokat forgattam, de ha a vizet pótolod akkor a színezéket sem árt. üdv kiki

Törölt felhasználó

<script>alert('ALERT!!!!!!!!!!!!!!!!!');</script>

M.Kata

Kedves animoni! Az els? f?z?víz az teljesen tiszta. Miután ebben megf?tt a tojás, villával repedéseket csináltam, utána új vizet teszek fel a fent leírt hozzávalókkal: szójaszósz, csillagánizs, cukor, só, fekete tea stb. Ebbe teszem bele a repedt héjú tojásokat. Ebben a lében kell még plusz 30 percet f?zni. Lehet filteres is a fekete tea. Nem csak a színezés miatt használjuk, hanem az íze is intenzív!

Törölt felhasználó

Wááá ez jó recept de a csillagánizs fura lehet benne nem? De nagyon dekoratív grat.

Törölt felhasználó

Az els? 30 perc is sok. Már 10 perc alatt is tuti kemény a tojás. Ha tovább f?z?d, netán 30+30 percig akkor a sárgájának a széle elszínez?dik, kissé zöldes árnyalatú lesz. Ha a tojást 60 percig f?zzük, akár eltehetjük hímes tojás alapnak /na persze akkor nem szabad megrepeszteni!

Törölt felhasználó

gota! Abszolut nem színez?dik el a sárgája. Én kb. 20 éve csinálom rendszeresen ezt az ételt, és még soha nem tapasztaltam elszínez?dést. Mindig sikere van. Azért kell ennyi id?, hogy az ízek és a szín rendesen átjárják a tojásokat.

Erui

Jól néz ki :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!