Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes eperkrémleves

Tejszínes eperkrémleves
Tejszínes eperkrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképp hidegen fogyasztva ajánlom, ha van otthon citromfagyink, tálalás előtt rakjunk bele egy gombócot.
Nyáron isteni hűsítő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret a levével együtt egy lábosba öntjük, hozzáadunk 1 l vizet, felrakjuk főni. 
  2. Ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a fehérbort.
  3. Ha az eper megfőtt, illetve felpuhult, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt.
  4. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 438
elküldve: 3
receptkönyvben: 824
elkészítve: 14/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

gyümölcsleves eperből, téli eperleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasmalac
Hasmalac Tue, 2012-11-27 21:48

Kedves Samy!
Meg szeretném kérdezni, hogy hol lehet kapni eperkonzervet? :) Köszi!

hajnal24
hajnal24 Sat, 2012-02-11 23:23

Szeretném meglepni a férjemet Valentin-nap alkalmából. Ez lesz az előétel :) Alig várom, hogy elkészíthessem :) :)

stikmesi
stikmesi Wed, 2011-05-25 10:06

Köszönöm! Kikisérletezem és ha kész "élménybeszámolok"! :)

stikmesi
stikmesi Wed, 2011-05-25 08:45

Szia Samy!

Ha friss eperből készítem kb. mennyi kell a leveshez? Ugye lehet friss eperből? Vagy az nem passzol annyia? Köszönöm a válaszod! Szép napot!

Samy
Samy / Samy Wed, 2011-05-25 09:35

Szia! Bevallom friss eperből még nem csináltam... de biztos abból is finom. Szerintem kell legalább 2 dunctos üvegnyi, de ha több az sem baj.
Azt javaslom, hogy vágd fel az epret és kb. 2-3 evőkanál cukorral főzd össze pár percig, utána öntsd fel vízzel. Neked is szép napot! Üdv, Samy

dida
Ildi / dida Mon, 2010-08-23 18:15

Szia Samy!

A fehérbornak mennyire van fontos szerepe benne? :) Elhagyható, vagy helyettesíthető valamivel? Nem igazán szeretem az ízét!

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-08-23 20:13

Szia Dida! Ettől lesz kissé pikánsabb a megszokottól, de abszolút elhagyható. De egyszer próbáld ki, annyira nem ütközik ki az íze. Én sem vagyok egyébként nagy boros ;) Üdv, Samy

Samy
Samy / Samy Fri, 2010-04-09 10:05

Kedves Noémi! Örülök, hogy tetszik :). Ha van kedved kukkants be az oldalamra, ott vannak még gyümölcslevesek, ha szereted a szilvát azt mindenképp ajánlom, nálam nagy sikere volt! Üdv! Samy

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 06:13

Ez isteni lehet! Köszi hogy megosztottad a receptet! Igazi tavaszi finomság lehet, mikor az ember ki van éhezve a gyümölcsre. Legalábbis én :)

277
eperkonzerv 820 g
cukor 1 teáskanál
citromhéj 1 tk
fehérbor 50 ml
habtejszín 1 dl