Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rizsbomba

Epres rizsbomba
Epres rizsbomba
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami új, rizses édességet akartam csinálni, mert a párom nagyon szereti. Ez lett belőle!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a tejben, ha szükséges és nem puhul eléggé, akkor nyugodtan lehet hozzá önteni még tejet, vagy vizet. (Csinálunk egy tejberizst.)
  2. Beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
  3. Ha félig meghűlt, akkor hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük benne.
  4. Ha teljessen kihűlt, akkor fogjuk és maréknyit kiszedünk belőle, kilapítjuk, és a konzerv eperből egy szemet beleteszünk, majd egy kicsit még a rizsből a tetejére teszünk, és gombócot formálunk belőle.
  5. Ezt egész addig csináljuk, amíg el nem fogy. (Kb. 16 db jön ki belőle.)
  6. Majd megcsináljuk a csokipudingot, és az lesz az öntetünk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizsbomba, eperrel töltött rizsdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1350
rizs 60 dkg
tej 1 l
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
eperkonzerv 410 g
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 1 l