Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla epres-túrós

Dupla epres-túrós
Dupla epres-túrós
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a túrót, a rétegezve készített desszerteket, mert nemcsak finomak de mutatósak is!

Nyár volt, eper dögivel volt a hűtőben!

Babapiskóta a keresztlányom miatt akadt mindig itthon.

Ösztönzőleg hatott egy édesszájú pasi....ő is kívánt volna valami hűsítő, lágy délutáni nasit!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb, magasabb falú tálat megpakolunk babapiskótával (törve ill.egészbe is).
  2. A túrót a tojással öszetörjük, kb 3 ek cukorral tovább keverjük.
  3. 1/2 (mosott)citrom héját belereszeljük. Kóstolás:) ! Legyen egyszerre édes is és citromos is!
  4. Öntsünk eperdzsemet/lekvárt a piskótára. Erre jöhet a túrókrémünk-lapítsuk el!
  5. Tetejét díszítsük szeletelt eperrel vagy még egy réteg (de vékonyabban) dzsemmel! Ízleljük. :)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 455
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manuella konyhája

Mióta szakács: 2012.01.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres babapiskótás süti, babapiskótás túrókrém eperrel, babapiskótával rétegzett epres túrókrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gasztrula
sétapálca / gasztrula Wed, 2012-02-08 18:11

a babapiskóta nem gluténmentes, bár lehet, hogy kapható speciális gluténmentes is. én a receptekben rizsliszttel pótlom a búzalisztet általában.

619
eperkonzerv 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukor 4 ek
eperdzsem 15 dkg
babapiskóta 20 dkg