r
Nosalty Logó

Wiener schnitzel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Wiener schnitzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 796 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3178 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 796 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5640.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2747 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3178 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szép vékonyra, kb. 5 mm vastagra kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, lisztbe, ezután tejjel elkevert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Bő, forró zsírban világosbarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 37615
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Bécsi burgonyasalátával kínáljuk! Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Wiener schnitzel
Marcsisef 217 recept

A fáma szerint ezt az ételt, a száznapos borjú combjából (a császári részéből) kell készíteni. A combot sikerült beszerezni, de a borjú születési anyakönyvi kivonatát, többszöri felszólításra sem mutatta meg a hentes. Lehet, hogy ez mégsem igazi Bécsi szelet?

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Húst rántani mindenki tud. Vagy nem???? Ez remek!!!

Marcsisef

Kedves Wasabirozi! Köszönöm! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Wasabirozi, meg kell, hogy döbbentselek, de NEM. Nem tud mindenki, én sem vagyok mai "csirke",de a rántott hús minden elképzelhet? változata számomra mumus, és ennek megfelel?en nem sikerül.

Törölt felhasználó

Kedves béju. Ne add fel, hiszen a jól elkészített rántott hús a az egyik legfinomabb étel. Róza

Törölt felhasználó

Zsir?Vaj!

Törölt felhasználó

Husika Te ki vagy ? És mit szeretnél?

Törölt felhasználó

Csak azt,hogy az eredeti Becsi szelet vajban van sutve!

Törölt felhasználó

Husika, Husika Ejnye-ejnye Honnan veszed ezt a baromságot???? Mi az, hogy eredeti??? Óriási gond, ha a butaság akarater?vel párosul! Nem tisztem, hogy tanítsalak téged, (ráadásul ingyen) de miel?tt fitogtatnád szellemi képességeid, vagy sznobságodat utána nézhetnél a dolgoknak. Nem akarok neked programot csinálni, de ajánlom figyelmedbe az alábbi hivatkozást. http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9csi_szelet

Törölt felhasználó

O RLY? LMAO!

Jenő Chef

Amúgy Husikának igaza van!

Törölt felhasználó

jenosef Te Úgy vagy oktondi ahogy vagy!!!

Jenő Chef

Na figyelj Te nagyon okos tojás,kint dolgozom már 5 éve Ausztriába f?szakácsként,és hidd el hogy tudom hogyan készítik az osztrákok.

Marcsisef

Kedves jenochef! Miben van igaza husikának,ha már az én receptemr?l vitatkoztok? Olvastad a sztorit, kimondta, hogy ez eredeti és mi az, hogy eredeti? Egyáltalán tudod,hogy ez az étel honnan származik, és hogyan jutott el odáig ahogy most te készíted? Nem árt néha tájékozódni miel?tt belekötsz valakibe. Ha nem akkor nézd meg a hozzászólásokban található hivatkozást. További jó tanulást és sok sikert kívánok. Marcsi

Jenő Chef

Nem a Te receptedr?l vitatkozunk,ha olvasnál egy kicsit hanem általánosságba.Ja és nekem ez a szakmám,és tanítják is az iskolába az ételek eredetét.Amúgy Ausztriába dolgozom,és ha jól tudom onnan származik,és elhiheted megkérdeztem sok osztrák séfet az ételr?l.Szerintem Én jobban értek ezekhez.Persze nem akarok senkit se lenézni,de egy több éve kint dolgozó szakáccsal nincs értelme vitatkozni err?l az ételr?l.Ja és tanulni már nem szeretnék,azt átadom Neked.Amúgy a Wiener schnitzel-t,nem szabad klopfolni!!!

Greg

Vegyük akkor sorjában. "Nem a Te receptedr?l vitatkozunk(.)Ha olvasnál egy kicsit(,)hanem általánosságba(n).Iskolába(n) Ausztriába(n) Szerintem (én) ezt csak a mondat elején írjuk nagy É-vel!Aki ilyen szinten kritizál, az tegye helyes magyarsággal!

Jenő Chef

Beszarás,van köztünk egy nyelvtanár is!!!

Greg

Bizony, aki másokat kioktat tegye azt helyes magyarsággal. Aztán rohanhat a klotyóra.

Törölt felhasználó

"Ja és tanulni már nem szeretnék" írod, pedig lehetne mit például. helyesírást, jó modort és persze a szakmádban rengeteg dolgot! Az hogy te a Laci bácsival fotóztattad magad nem jelenti azt , hogy jó szakács vagy, legfeljebb az öreg szégyenkezik miattad. Ha a véleményem leírnám rólad, ezek a téged(szándékosan kisbet?vel, mert semmire sem tartalak) pártoló, veled egy színvonalon lév? pitik megköveznének. Remélem egyszer valaki ledugja a torkodon a forró sparheldet!!

Jenő Chef

Na ide figyelj,te szar alak.El?ször is,ha nekem írsz akkor legalább mutasd meg a pofádat.Másodszor,Én már elértem egy bizonyos fokot a szakmámban itt külföldön,majd ha te is eljutsz idáig akkor pofázhatsz.Ja ,és jó szakács vagyok,ezt be is bizonyítottam már sokszor,nem profi de jó.Annyit már Ausztriában is elértem,hogy konyhaf?nök legyek,és elhiheted nem olyan könny? elérni ezt külföldiként.Azt,hogy te mire tartasz azt leszarom,mint téged.A helyesírásról meg annyit,hogy neked kéne egy kicsit tanulni,mert igen primitív vagy.Ja,és a sparheldet sparheltnek kell írni,csak ennyit a helyesírásról,és ha lehet hagyjuk egymást,mert ennek így semmi értelme,és nem erre az oldalra való.

Greg

"Amúgy a Wiener schnitzel-t,nem szabad klopfolni!!!" Ezek szerint Bécsben a Figelmüllernél még nem tudják, mert azok a balga sógorok külön klopfolót alkalmaznak, aki mást nem is csinál. Majd írok nekik, hogy érdekl?djenek nálad.

Jenő Chef

Te meg nem értesz a f?zéshez!!!

Törölt felhasználó

Kedves Sanyasef! Ez a honlap jórészt amat?r, fél amat?r és kevesebb profi szakács találka helye, na és persze sok enni és tanulni szeret? olvasóé. A receptek jók és ötletesek, vagy éppen egyszer?ek, van, hogy valakinek furák..../tudod: ízlések és.../. Egy biztos! Az ilyen kioktató lesajnáló stílusnak itt nincs helye! Ízléstelen és úriemberhez nem méltó az ilyen és ehhez hasonló hozzászólás. Azt gondolom, hogy a szelíd és tanulni vágyó, vagy éppen tudását épít? jelleggel megosztani kívánó többség nevében szeretnélek megkérni, hogy ezentúl tartózkodj ett?l. Ami persze nem azt jelenti, hogy, ha van igényed arra, hogy tudásodat -ingyen- megoszd az amat?r többséggel, annak megfelel? hangnemben itt nincs akadálya s?t meg is köszönjük. Üdvözlettel,Ági

Jenő Chef

Ez így van.

Debmo

Szia Ági! Teljesen igazad van, egy nagy like az írásodnak. Ez a sanyaséf már az én egyik receptembe is belekötött, de nem tudom, láttad-e az ? "zsebes hús"-nak titulált rántott húsát. Hát úgy ahogy kell, rendesen oda van égetve. Nem tudom, az ilyen emberek mit keresnek itt egyáltalán, örülök, hogy ilyen szolid és kulturált hangnemben, de te is megmondtad a magadét. Hát én nem tudtam ilyen kedves és szolid lenni vele. Hogy miért nem rakják ki innen az ilyen embereket??! További szép napot neked és minden kedves f?zni vágyó, tudó, akaró embernek. Egyébként a recept igenis jó és tetszik a stroy is. Üdv :)

Törölt felhasználó

Mennyire szánalmas ez a vita. Egyébként is mit keres ezen a helyen egy ilyen hatalmas osztrák séf, akinek kisujjában van a bécsi szelet? Talán csak nem receptet keres...? Itt minden ételnek nagyjából 20 féle változata található, ha nem több, némelyek homlokegyenest ellentmondanak egymásnak, mégsem kezdenek el ilyen alpári stílusban egymásnak írogatni a tagok. Másrészt meg kit érdekel, hogy te hol vagy séf, nyilván a több pénzért mentél ki, megélhetési szakács vagy, vendégmunkás aki itthon úgysem tudott volna érvényesülni. Nem hogy pénzért, de ingyen sem kell a tanácsod, mert ez nem tanács, hanem kioktatás, az pedig sosem a tudással párosul. Marcsisefnek pedig csak annyit, hogy a receptje alapján sütöttem, és finom lett, és az ilyen idióták ne vegyék el a kedvét a receptek megosztásától! :)

Marcsisef

Kedves Cirip. Nagyon örülök, hogy elkészítette ezt a rántott szeletet. Az pedig külön öröm számomra, hogy ízlett is!!! Csak olyan receptet teszek fel amit elkészítettem és a végeredmény ízlett a családnak. A többi nem játszik!!!! Okoskodni lehet, f?zni pedig élvezet!! Szép hétvégét kívánok. Üdv. Marcsi

vizilily

Ezt épp a napokban olvastam, fussátok át ti is. Okulásul :) http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20121202-legjobb-rantotthus-a-figlmullernel.html

Törölt felhasználó

A rántott hús ugy is finom, ha magyarul van irva és nem ilyen "m?vésznevet " adunk neki. Ezt a véleményt nem vitainditónak szántam!!!

Törölt felhasználó

Csak annyi a különbség, hogy az eredeti Bécsi szelet borjúhúsból van, a rántott hús pedig nálunk leginkább sertéskaraj. Finom, de még milyen finom így is! Csak nem pontosan ugyanaz, akkor miért neveznénk pontosan ugyanúgy:)?

Marcsisef

.

Marcsisef

Ja!

Törölt felhasználó

A rántott hús nem bécsi szelet,mert az borjúból készül a Wiener snicel a német neve

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek