Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wiener schnitzel

Wiener schnitzel
Wiener schnitzel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fáma szerint ezt az ételt, a száznapos borjú combjából (a császári részéből) kell készíteni.

A combot sikerült beszerezni, de a borjú születési anyakönyvi kivonatát, többszöri felszólításra sem mutatta meg a hentes. Lehet, hogy ez mégsem igazi Bécsi szelet?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bécsi burgonyasalátával kínáljuk! Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  húst  szép vékonyra, kb. 5 mm vastagra kiklopfoljuk. 
  2. Sózzuk, lisztbe, ezután tejjel elkevert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Bő, forró zsírban világosbarnára sütjük.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 117
össznézettség: 34 011
elküldve: 3
receptkönyvben: 248
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bécsi szelet, rántott borjúcomb, rántott hús

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Sat, 2012-12-08 17:15

A rántott hús ugy is finom, ha magyarul van irva és nem ilyen "művésznevet " adunk neki. Ezt a véleményt nem vitainditónak szántam!!!

calmy
Kálmán / calmy Mon, 2017-02-13 22:57

A rántott hús nem bécsi szelet,mert az borjúból készül a Wiener snicel a német neve

Corra
Corra Sat, 2012-12-08 19:06

Csak annyi a különbség, hogy az eredeti Bécsi szelet borjúhúsból van, a rántott hús pedig nálunk leginkább sertéskaraj. Finom, de még milyen finom így is! Csak nem pontosan ugyanaz, akkor miért neveznénk pontosan ugyanúgy:)?

Cirip
Cirip Sat, 2012-10-13 12:09

Mennyire szánalmas ez a vita.
Egyébként is mit keres ezen a helyen egy ilyen hatalmas osztrák séf, akinek kisujjában van a bécsi szelet? Talán csak nem receptet keres...? Itt minden ételnek nagyjából 20 féle változata található, ha nem több, némelyek homlokegyenest ellentmondanak egymásnak, mégsem kezdenek el ilyen alpári stílusban egymásnak írogatni a tagok.
Másrészt meg kit érdekel, hogy te hol vagy séf, nyilván a több pénzért mentél ki, megélhetési szakács vagy, vendégmunkás aki itthon úgysem tudott volna érvényesülni. Nem hogy pénzért, de ingyen sem kell a tanácsod, mert ez nem tanács, hanem kioktatás, az pedig sosem a tudással párosul.

Marcsisefnek pedig csak annyit, hogy a receptje alapján sütöttem, és finom lett, és az ilyen idióták ne vegyék el a kedvét a receptek megosztásától! :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-10-13 16:53

Kedves Cirip.
Nagyon örülök, hogy elkészítette ezt a rántott szeletet. Az pedig külön öröm számomra, hogy ízlett is!!! Csak olyan receptet teszek fel amit elkészítettem és a végeredmény ízlett a családnak. A többi nem játszik!!!! Okoskodni lehet, főzni pedig élvezet!!
Szép hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

Dugo
Dugo Sat, 2012-05-19 11:03

Kedves Sanyasef!

Ez a honlap jórészt amatőr, fél amatőr és kevesebb profi szakács találka helye, na és persze sok enni és tanulni szerető olvasóé.
A receptek jók és ötletesek, vagy éppen egyszerűek, van, hogy valakinek furák..../tudod: ízlések és.../.
Egy biztos! Az ilyen kioktató lesajnáló stílusnak itt nincs helye! Ízléstelen és úriemberhez nem méltó az ilyen és ehhez hasonló hozzászólás. Azt gondolom, hogy a szelíd és tanulni vágyó, vagy éppen tudását építő jelleggel megosztani kívánó többség nevében szeretnélek megkérni, hogy ezentúl tartózkodj ettől.
Ami persze nem azt jelenti, hogy, ha van igényed arra, hogy tudásodat -ingyen- megoszd az amatőr többséggel, annak megfelelő hangnemben itt nincs akadálya sőt meg is köszönjük.

Üdvözlettel,Ági

debmo
Debmo / debmo Fri, 2012-08-17 09:25

Szia Ági!
Teljesen igazad van, egy nagy like az írásodnak. Ez a sanyaséf már az én egyik receptembe is belekötött, de nem tudom, láttad-e az ő "zsebes hús"-nak titulált rántott húsát. Hát úgy ahogy kell, rendesen oda van égetve. Nem tudom, az ilyen emberek mit keresnek itt egyáltalán, örülök, hogy ilyen szolid és kulturált hangnemben, de te is megmondtad a magadét. Hát én nem tudtam ilyen kedves és szolid lenni vele. Hogy miért nem rakják ki innen az ilyen embereket??!
További szép napot neked és minden kedves főzni vágyó, tudó, akaró embernek.
Egyébként a recept igenis jó és tetszik a stroy is.
Üdv :)

jenochef
Jenő Chef / jenochef Fri, 2012-05-18 21:20

Na figyelj Te nagyon okos tojás,kint dolgozom már 5 éve Ausztriába főszakácsként,és hidd el hogy tudom hogyan készítik az osztrákok.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-05-19 07:43

Kedves jenochef!
Miben van igaza husikának,ha már az én receptemről vitatkoztok?
Olvastad a sztorit, kimondta, hogy ez eredeti és mi az, hogy eredeti?
Egyáltalán tudod,hogy ez az étel honnan származik, és hogyan jutott el odáig ahogy most te készíted?
Nem árt néha tájékozódni mielőtt belekötsz valakibe.
Ha nem akkor nézd meg a hozzászólásokban található hivatkozást.
További jó tanulást és sok sikert kívánok.
Marcsi

jenochef
Jenő Chef / jenochef Sat, 2012-05-19 14:23

Nem a Te receptedről vitatkozunk,ha olvasnál egy kicsit hanem általánosságba.Ja és nekem ez a szakmám,és tanítják is az iskolába az ételek eredetét.Amúgy Ausztriába dolgozom,és ha jól tudom onnan származik,és elhiheted megkérdeztem sok osztrák séfet az ételről.Szerintem Én jobban értek ezekhez.Persze nem akarok senkit se lenézni,de egy több éve kint dolgozó szakáccsal nincs értelme vitatkozni erről az ételről.Ja és tanulni már nem szeretnék,azt átadom Neked.Amúgy a Wiener schnitzel-t,nem szabad klopfolni!!!

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2017-07-17 17:15

"Amúgy a Wiener schnitzel-t,nem szabad klopfolni!!!" Ezek szerint Bécsben a Figelmüllernél még nem tudják, mert azok a balga sógorok külön klopfolót alkalmaznak, aki mást nem is csinál. Majd írok nekik, hogy érdeklődjenek nálad.

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2012-09-30 18:26

"Ja és tanulni már nem szeretnék" írod, pedig lehetne mit például. helyesírást, jó modort és persze a szakmádban rengeteg dolgot! Az hogy te a Laci bácsival fotóztattad magad nem jelenti azt , hogy jó szakács vagy, legfeljebb az öreg szégyenkezik miattad. Ha a véleményem leírnám rólad, ezek a téged(szándékosan kisbetűvel, mert semmire sem tartalak) pártoló, veled egy színvonalon lévő pitik megköveznének. Remélem egyszer valaki ledugja a torkodon a forró sparheldet!!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2012-09-29 16:57

Vegyük akkor sorjában.

"Nem a Te receptedről vitatkozunk(.)Ha olvasnál egy kicsit(,)hanem általánosságba(n).Iskolába(n)
Ausztriába(n)
Szerintem (én) ezt csak a mondat elején írjuk nagy É-vel!Aki ilyen szinten kritizál, az tegye helyes magyarsággal!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2012-09-29 23:03

Bizony, aki másokat kioktat tegye azt helyes magyarsággal. Aztán rohanhat a klotyóra.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-04-25 17:18

O RLY? LMAO!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-04-23 18:14

Csak azt,hogy az eredeti Becsi szelet vajban van sutve!

Sanyasef
Sanyasef Tue, 2012-04-24 15:33

Husika, Husika Ejnye-ejnye
Honnan veszed ezt a baromságot???? Mi az, hogy eredeti???
Óriási gond, ha a butaság akaraterővel párosul!
Nem tisztem, hogy tanítsalak téged, (ráadásul ingyen) de mielőtt fitogtatnád szellemi képességeid, vagy sznobságodat utána nézhetnél a dolgoknak. Nem akarok neked programot csinálni, de ajánlom figyelmedbe az alábbi hivatkozást.
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9csi_szelet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-04-22 22:16

Zsir?Vaj!

béju
béju Sun, 2012-08-12 15:58

Kedves Wasabirozi, meg kell, hogy döbbentselek, de NEM. Nem tud mindenki, én sem vagyok mai "csirke",de a rántott hús minden elképzelhető változata számomra mumus, és ennek megfelelően nem sikerül.

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2012-08-12 17:41

Kedves béju.
Ne add fel, hiszen a jól elkészített rántott hús a az egyik legfinomabb étel.
Róza

796
borjúcomb 1 kg
tojás 2 db
tej 2 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
sertészsír 10 dkg