Vitamindús díszek a hidegtálon

A gazdagon megrakott hidegtálak nemcsak laktató finomságokból állnak, hanem értékes vitaminforrásokat is tartalmaznak. Lássuk milyen egészséges díszekkel dobhatjuk fel húsvéti klasszikusainkat!

Eddig bármilyen alkalomra is készítettem hidegtálat, hagytam szabadon szárnyalni fantáziámat, és minden zöldség-, illetve gyümölcsfélét, ami a hűtőmben volt, felhasználtam díszítőelemként. Persze nemcsak a hűtőben érdemes keresgélned, hanem fűszereid között is. Díszítésre a friss petrezselyem, a kakukkfű és a szép rozmaringág a legalkalmasabb. Amit érdemes megfogadnod a díszek készítésénél: a kész zöldségből kreált figurák és különböző motívumok akkor lesznek igazán szépek egy hidegtálon, ha egészen friss állapotban használjuk fel őket, ezért minden kész díszt, friss fűszernövényt érdemes jeges, hideg vízben tartanod mindaddig, amíg nem dolgozol velük. A húsvéti hidegtál készítésének fő célja, hogy elsősorban a tavasz csodálatos színei köszönjenek vissza a díszekről, ezért az újhagyma, a póréhagyma, egyszóval a zöld hagymafélék, valamint a hónapos retek, a paradicsom és a sárgarépa is mind-mind nagyszerűen kombinálhatók. Az újhagymához íme, egy remek díszítési praktika.

Látványos ikebana

Nekem az egyik nagy kedvencem a lila és zöld lollo rosso salátából, kígyóuborkából, valamint némi kakukkfűből és rozmaringból készült ikebana dísz. A kígyóuborkából vágj le egy ujjnyi vastag darabot, majd vágj a közepére egy kisebb lyukat, ami pont akkora, hogy a salátalevél-csokor szára átférjen rajta. Ezután semmi mást nem kell tenned, csak egy ízléses kis, színes csokrot összeállítanod a kétféle színű lollo salátából és fűszerekből, majd átdugni az uborka közepén úgy, hogy jó stabilan tudjon állni a tálon.

Erre figyelj sonkavásárlásnál! >>

Mesés figurák

Félbe vágott paradicsomból, főtt kemény tojásból és némi majonézből aranyos kis gombákat készíthetsz. Vágj talpat a főtt tojásnak, majd helyezd rá a tetejére a félbe vágott, majonézzel bepöttyözött paradicsomot, és már készen is van a mesebeli gomba.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.