Könnyű receptek kezdőknek, akik főznének egy finomat a kedvesnek

Kezdő vagy a konyhában, de imádsz kontárkodni, és készítenél valami finomat a kedvesnek, főleg, hogy étterembe se lehet menni? Akkor mutatjuk a legegyszerűbb leveseket, főételeket, sütiket, amik tuti sikerülni fognak!

Nincs mese, ha nem szeretnétek rendelni a szerelmesek napján, Valentin-napon, enni viszont annál inkább, akkor főzni kell! Ha pedig kitaláltad, hogy kezdőként is nekiállsz, és megleped a kedvesed Valentin-nap alkalmából, akkor segítünk. A legkönnyebb recepteket és tippeket próbáltuk összegyűjteni:

L E V E S E K

Krémleves, mert annál semmi sem egyszerűbb és gyorsabb, és legalább a többi fogásnak is jut hely. Készítheted céklából, répából, sütőtökből, brokkoliból, amit szeretnél, a lényeg, hogy először főzd meg vízben a zöldséget (hagyma, fokhagyma is mehet ilyenkor hozzá), majd fűszerezd, öntsd fel még egy kis vízzel vagy alaplével (ezt bio leveskockával is helyettesítheted), és menj rá 2 percre botmixerrel! A végén mehet bele tejszín (a habtejszín a legjobb, ami nem cukrozott), vagy vegán tejszínpótló, és kész is!

F Ő É T E L E K

Ha mindenki túlélte a levest, és maradt étvágyatok, jöhet a főétel. Itt sokkal több variációnk lehet, mi jó szívvel ajánljuk a halakat, mert elegáns, és irtó gyorsan megvan, elrontani is nehéz. Pár szelet lazac vagy harcsa seperc alatt átsül serpenyőben, de sütőben is. Főzöl mellé kis rizst vagy krumplipürét, keversz egy salátát, és kész is! Természetesen hal helyett választhatsz csirkemellet is, az a legkönnyebb. De jöhetnek az olasz tészták is: egy paradicsomos, egy zöldséges egyedényes vagy carbonara spagetti sem ördöngösség!

S A L Á T Á K

Ha a könnyedebb vacsorára szavaztok, márpedig, ha kaja utánra is van tervetek, khm, akkor maradhattok a salátáknál is. Csirkecsíkok, amiket sóval, borssal átsütsz serpenyőben, és összekevered némi ruccolával, kockára vágott paradicsommal, avokádóval, olívaolajjal. Voilá! De a tésztasalátákkal sem lőhetsz mellé, és az tényleg laktat is. Mehet főtt tojás, tonhal, érlelt sonka vagy akár tofu is, mint fő fehérjeforrások, a zöldségek tetszőlegesek. Öntet lehet balzsamecet, rizsecet, citromlé, só, bors, pici méz, olívaolaj vagy szójaszósz.

É D E S S É G E K

Nincs Valentin-nap kényeztető édesség nélkül, ez axióma. Na de mi van, ha sose sütöttél még semmit? Készíts mondjuk pohárkrémet! Vagy tiramisut bolti babapiskótával. (Utóbbinál jó, ha ráhagysz minimum pár órát, hogy a hűtőben összeérhessen.) De egy muffin vagy tejszínhabos, epres (áfonyás?)gofri is irtó egyszerű!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha Valentin-napi lázban égsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!