Egy trükkös háziasszony 10 tuti tippje

Húspuhítás, a túl sós vagy túl zsíros leves problémája, esetleg a bespájzolt vaj mélyhűtése? Mindent mondunk!

10 trükköcske és tanács, amit érdemes lehet megfontolni és kipróbálni:

1. VAJ

Ha akciós a kedvenc vajad, vegyél nyugodtan több csomaggal, hiszen mélyhűtőben eláll fél évig is! Mindenképp jól elkülönítve tárold dobozban, hogy ne vegye át a többi étel szagát!

2. TEJFÖL, JOGHURT, KEFIR

Poharas kedvencedet tartsd tetővel lefelé a hűtőben, mert az így képződött vákuum megakadályozza azon baktériumok elburjánzását, amelyektől megromolhat a tejterméked!

3. MÉZ

Tudtad, hogy a méz nem tud megromlani? Ha kristályos, cukros, sűrű, mert már jó ideje áll a polcodon, melegítsd fel a mikróban, vagy állítsd forró vízbe, és újra cseppfolyóssá válik!

4. TÉSZTA

Ha túl sok tésztát főztél ki véletlen, és utálod, hogy másnapra mindig megkeményedik és kiszárad, a felhasználás előtt dobd forró-lobogó vízbe, hogy visszanyerje nedvességtartalmát!

5. SAJT

Ha túl sok sajtot spájzoltál be, szorosan csomagold folpackba, és irány a mélyhűtő! Újrafelhasználás előtti este tedd át a hűtőbe, hogy kiolvadjon!

6. TÚLSÓZÁS

Ha szerelmes a szakács, azaz túlsóztad az ételt, dobj bele pár szelet almát vagy krumplit, mert ezek beszívják a felesleges sót. Ha ez nem működik, mehet bele plusz víz is, ez persze hígítja az ételt. Sőt, kipróbálhatsz egy nagyon kevés almaecetet is, vagy a szokásos csipet cukrot.

7. ODAÉGETT TEJ

Ha lekapott a tejed melegítés közben, adj hozzá egy picicsipetnyi sót, ez enyhíti a kozmás szagot és ízt!

8. JOGHURT > TEJSZÍN

A tejszínt vagy tejfölt helyettesítheted joghurttal is, előnye, hogy kevésbé hizlal, könnyedebb. Ha főzöd, a joghurt kicsapódhat, de persze ez sem kibírhatatlan probléma, sőt, hőkiegyenlítéssel megoldhatod!

9. TÚL ZSÍROS/OLAJOS LEVES

Ha a levesed túl zsíros lett, és van kevés időd, tedd be a hűtőbe – ahogy kezd hűlni, a zsír feljön a felszínre, és lekanalazhatod. Ha sietsz, dobj bele pár jégkockát, és tégy ugyanígy, de hamar vedd ki őket, mert felhígul a finomság!

10. HÚSPUHÍTÁS

Tudtad, hogy a túl kemény húsrészeket ananászlébe, ecetbe, sörbe vagy citrusfélék levébe áztatva megpuhíthatod? Ezen kívül jól szolgál egy pizzavágó is, aminek kis kerekét átgurigatva a szeleten szintén átpuhíthatod azt sütés előtt.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

lewega

Ilyen hülyeséget már rég olvastam, mint amit a 9. pontban írnak. Az olaj mindenképpen feljön a leves tetejére mindenféle praktika nélkül is, mivel kisebb a fajsúlya, mint a víznek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek