Egy trükkös háziasszony 10 tuti tippje

Húspuhítás, a túl sós vagy túl zsíros leves problémája, esetleg a bespájzolt vaj mélyhűtése? Mindent mondunk!

10 trükköcske és tanács, amit érdemes lehet megfontolni és kipróbálni:

1. VAJ

Ha akciós a kedvenc vajad, vegyél nyugodtan több csomaggal, hiszen mélyhűtőben eláll fél évig is! Mindenképp jól elkülönítve tárold dobozban, hogy ne vegye át a többi étel szagát!

2. TEJFÖL, JOGHURT, KEFIR

Poharas kedvencedet tartsd tetővel lefelé a hűtőben, mert az így képződött vákuum megakadályozza azon baktériumok elburjánzását, amelyektől megromolhat a tejterméked!

3. MÉZ

Tudtad, hogy a méz nem tud megromlani? Ha kristályos, cukros, sűrű, mert már jó ideje áll a polcodon, melegítsd fel a mikróban, vagy állítsd forró vízbe, és újra cseppfolyóssá válik!

4. TÉSZTA

Ha túl sok tésztát főztél ki véletlen, és utálod, hogy másnapra mindig megkeményedik és kiszárad, a felhasználás előtt dobd forró-lobogó vízbe, hogy visszanyerje nedvességtartalmát!

5. SAJT

Ha túl sok sajtot spájzoltál be, szorosan csomagold folpackba, és irány a mélyhűtő! Újrafelhasználás előtti este tedd át a hűtőbe, hogy kiolvadjon!

6. TÚLSÓZÁS

Ha szerelmes a szakács, azaz túlsóztad az ételt, dobj bele pár szelet almát vagy krumplit, mert ezek beszívják a felesleges sót. Ha ez nem működik, mehet bele plusz víz is, ez persze hígítja az ételt. Sőt, kipróbálhatsz egy nagyon kevés almaecetet is, vagy a szokásos csipet cukrot.

7. ODAÉGETT TEJ

Ha lekapott a tejed melegítés közben, adj hozzá egy picicsipetnyi sót, ez enyhíti a kozmás szagot és ízt!

8. JOGHURT > TEJSZÍN

A tejszínt vagy tejfölt helyettesítheted joghurttal is, előnye, hogy kevésbé hizlal, könnyedebb. Ha főzöd, a joghurt kicsapódhat, de persze ez sem kibírhatatlan probléma, sőt, hőkiegyenlítéssel megoldhatod!

9. TÚL ZSÍROS/OLAJOS LEVES

Ha a levesed túl zsíros lett, és van kevés időd, tedd be a hűtőbe – ahogy kezd hűlni, a zsír feljön a felszínre, és lekanalazhatod. Ha sietsz, dobj bele pár jégkockát, és tégy ugyanígy, de hamar vedd ki őket, mert felhígul a finomság!

10. HÚSPUHÍTÁS

Tudtad, hogy a túl kemény húsrészeket ananászlébe, ecetbe, sörbe vagy citrusfélék levébe áztatva megpuhíthatod? Ezen kívül jól szolgál egy pizzavágó is, aminek kis kerekét átgurigatva a szeleten szintén átpuhíthatod azt sütés előtt.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?