r
Nosalty Logó

Rumos mézes krémes házi recept alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7754 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 7754 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasba tesszük a vajat, a cukrot, a 3 egész tojást és a mézet, majd kis lángon melegítjük, felfőzzük.
  2. Amikor kezd barnulni a massza, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát, és jól elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tálba teszünk 50 dkg sima lisztet, és a forró masszát ráöntjük. Először fakanállal elkeverjük (mert nagyon forró), utána kézzel összegyúrjuk. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy ne nagyon hűljön ki, mert akkor nehéz nyújtani.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, lisztezett deszkán vékony (kb. 2 mm) lapokat nyújtunk. A sütőt már előmelegítettük, kb. 200 fokra. Sütőlapra sütőpapírt teszünk, arra a tésztalapot, és néhány percig sütjük.
  5. Lecsúsztatjuk a papírról, és máris tesszük rá a következő lapot. Így kisütjük mind a négyet, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. Egy lábasba öntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Lassú tűzön hozzáadjuk a cukrot, besűrítjük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt krémbe öntjük a puha vajat, majd a rumot és vaníliás cukrot, és robotgéppel simára keverjük.
  3. Elkészítjük a csokimázat.
  4. Amikor már minden hideg, összerakjuk a sütit. 1. lap, rá a krém fele. Következő lap, rá baracklekvár, 3. lap, rá a krém másik fele, és végül a 4. lap, amire a kakaós krémet öntjük.
  5. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon, de ha nem bírjuk ki, szinte azonnal fogyasztható. :)

A tetejére

  1. Kis lábasban elkeverjük a porcukrot a kakaóval és a vízzel, és alacsony lángon felfőzzük.
  2. Levesszük a tűről, hozzáadjuk a vajat, majd elkeverjük.
  3. Félretesszük, míg összerakjuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 612
  • Össznézettség: 74001
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 19.

Receptkategóriák

Az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, mindenki kedvence, a mézes-krémes. Igazi házi recept, egy pici rummal megbolondítva! ;)

Hozzászólások

judy_1

Csak érdekl?döm, aki már megcsinálta, nem sok az 1 ek. szódabikarbóna? Ebb?l rendszerint 1-2 késhegynyit vagy mokkáskanálnyit teszünk a tésztákba, mert er?sen kiérz?dik ekkora mennyiség. Elbírja ez a süti? Köszi, ha valaki érdemben válaszol. Üdv. Sándor Judit

katicica1221

Elbírja, tegnap el?tt készült el és isteni! Csak ajánlani tudom!

Cserrygo

Csodálatos ez a sütemény! :-) Még karácsonyra készítettem el és mindenki úgy imádta, mint nem titkoltan én is... :D Biztos, hogy felveszem a gy?jteményembe, köszönöm a feltöltést! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!