Ezért kell a tortapiskótát fejjel lefelé fordítani sütés után

A következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.

A tökéletes torta készítése igencsak összetett feladat: a tökéletes piskóta mellett hibátlan, kellően habos, mégsem folyós krémet kell előállítanunk, és persze arra is ügyelnünk kell, hogy a végeredmény ne csak finom és harmonikus, de esztétikus is legyen.

Praktikus tippet mutatunk, hogy a torta kívül-belül tökéletes legyen!

A piskótasütésnél – legyen szó kezdő vagy haladó házi cukrászról – sokan szembekerülnek egy apró problémával, amely nem más, mint a torta tésztájának felpúposodása. Hiába ütögetjük le jó alaposan a még nyers tésztát, és igazgatjuk el a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, a piskóta közepe mindig felpúposodik. Ilyenkor két lehetőségünk van: az egyik, hogy levágjuk egy jó késsel (esetleg egy erős szál fogselyemmel) a púpos részeket. A másik megoldás, hogy

a tortát fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

Bizony, a türelem fontos szerepet játszik minden tortapiskóta elkészítésekor, ha ugyanis nem várjuk meg, hogy a sütemény alapja kihűljön, a rákent krém és a díszek elfolyhatnak/elolvadhatnak, széttöredezhetnek egy pillanat alatt. Csak vegyünk elő egy tálcát vagy tepsit, és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg a piskótát, majd hagyjuk hűlni a tésztát. A torta súlya lenyomja majd a púpot, tésztánk pedig egyenletes lesz.

A tökéletesen egyenletes torta díszítése előtt Martha Stewart azt ajánlja, hogy akár néhány órát is érdemes hűlni hagyni a piskótát, díszítés előtt pedig nem árt rá egy „morzsabevonatot” (vagyis egy vékony első réteg cukormázat) kenni, ezután pedig egy fél órára újra állni hagyni a tortaalapot.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.