Mit főzzek ma? Frankfurti leves, káposztás tészta és almakrémes piskóta...
Van kedved egy kicsit nosztalgiázni? A mai menüvel megteheted!
NosaltyVan kedved egy kicsit nosztalgiázni? A mai menüvel megteheted!
NosaltyAkkor is adjunk egy esélyt a mai menünek, ha annak elemei elsőre furcsának tűnhetnek: a borsóleves isteni a rengeteg répától, az indai csicseris egytálat lenyűgözővé teszi a tojás és a rizses piskóta miatt is leesik majd egy-két áll.
NosaltyEgy puha és omlós piskótaszeletnek igazán nehéz ellenállni, főleg, ha finom vajas. Mit szóltok, ha azt mondjuk, nem is kell, és a csokistól a gyümölcsösig mutatunk recepteket!?
NosaltySokunk mumusa, pedig nem kéne félni tőle annyira, csak néhány fontos lépést érdemes szem előtt tartani, és követni egy jó receptet. Lehet meggyes, lekváros, citromos. málnás, menzás, mind szeretjük!
NosaltyAmilyen egyszerűnek tűnik a piskóta, olyan sok helyen tud nekünk bosszúságot okozni. Ha nem szeretnénk lapos, száraz tésztát kapni, kövessük a Napi Tipp tanácsait!
Lakos BenedekA mai napon egy reform brokkolikrémlevest, egy izgalmas gombás tésztát és egy mennyei retro sütit készítünk.
NosaltyPénztárcabarát desszertekkel támadunk, amelyeket fél óra alatt simán elkészíthetsz!
NosaltyKevés olyan ikonikus sütemény van, mint az impozáns Dunahullám. Lenyűgöző kinézete mögött ráadásul egy egészen egyszerű elkészítés rejlik, ismerjük meg a titkait!
NosaltyMár csak pár nap és becsöngetnek, mi pedig nagyon jól tudjuk, milyen érzés lehet lélekben felkészülni a gyerekeknek a sulira. Hoztunk pár piskótát csokiöntettel, amit elkészítve talán a legkisebbek is jobban várják majd talán az új tanévet.
NosaltyEz az a desszert, ami a mai napig megtalálható az iskolai menzán. Szerettük és gyűlöltük is egyszerre, mégis nosztalgikusan gondolunk vissza rá. Készítsétek el most a legjobb formában, így!
GrétiA süteménysütés viszonylag egyszerű folyamat, amit egy-egy recept szabályoz. Persze nem mindig sikerül minden úgy, ahogy kéne, és ilyenkor ütnek be a kisebb-nagyobb katasztrófák. Szerencsére ezek közül sok helyzet még menthető.
Lakos BenedekA piskóta az egyik legkényesebb süteményfajta, azonban elég nehéz megúszni, hiszen megannyi édesség alapját adja. Nézzük és ismerjük meg most a leggyakoribb fajtákat és a hozzájuk tartozó tippeket.
Lakos BenedekA következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.
NosaltyNálad is sok tojás maradt a nagy húsvéti sütés-főzés után? Ebbe a fahéjas sütibe egy csomót el tudsz sütni, próbáld ki!
GrétiA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyFelhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!
Nosztalgiázzunk egy kicsit, és nézzük meg, hogyan készít palacsintát a három híres bemondónő.