10 francia főzési tipp, amitől egy profi séfnek érzed majd...
A francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA sütőpor felel azért, hogy édességeink tésztája szépen megnőjön a sütő forróságában, hogy a piskóták és kevertek levegősek és könnyedek legyenek. Persze ezt a hatását csak akkor tudja kifejteni, ha jól használjuk: ezt fogja szemléltetni a mai Napi Tipp.
Lakos BenedekA következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.
NosaltyBár a brownie könnyen elkészíthető sütemény, mindenki máshogy szereti: van, aki a kicsit tömörebb, szárazabb, átsült sütemény híve, míg más azt csípi, ha a desszert külseje ropogós, belsejében pedig még szinte folyik a csoki. Mutatunk egy egyszerű megoldást, amivel biztosra mehetsz, hogy jó lett a brownie-d.
Masszi- Rigó CsillaA süteménysütés során jó pár dolog félremehet, ezek közül pedig a legnagyobb mumus a nyersen maradt tészta. Nos, ennek most örökre búcsút inthetünk, egy meglepő konyhai eszközzel.
Lakos BenedekA csirkemell és a sertéskaraj után a pulykamell az egyik olyan húsrész, ami annyira kevés zsírt tartalmaz, hogy egy pillanat alatt könnyű kiszárítani. Mondunk most pár trükköt ahhoz, hogy ezt tutira elkerüld legközelebb.
Nábelek ZsófiA sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
Lakos BenedekGyerekkorunkban még ferde szemmel néztünk rá, felnőttként azonban egyik legnagyobb kedvencünkké vált a sokoldalú karfiol. Ma már tudjuk, hogy a zöldséget nemcsak párolni vagy kirántani lehet, számtalan módon tehetjük még ízletesebbé, mutatjuk is, hogyan.
Masszi- Rigó CsillaNem a legnépszerűbb alapanyag, pedig a sertésdagadó egy sokoldalúan felhasználható húsrész, ráadásul olyan, amit kezdőknek is bátran ajánlunk. Profi séf tippjei következnek!
Nábelek ZsófiA tarja mellett az egyik legmegbízhatóbb hús, amit kezdőknek is bátran ajánlunk, annyira könnyű elkészíteni. Íme az alapok és néhány trükk a tökéletes sült oldalashoz.
Nábelek ZsófiVettünk már ki egy félig égett tepsi kekszet a sütőből? Nem tudjuk, hogy mit ronthattunk el, ha pontosan követtük a recept utasításait? Valószínűleg egy dolgot mégis kihagytunk: a tepsi forgatását.
Lakos BenedekA kívül ropogósra, belül szaftosra sült egész kacsa az egyik legünnepibb fogás, de nem kell hozzá bonyolult technológia, hogy tökéletesen sikerüljön. Farkas Richárd séf tippjei következnek.
Nábelek ZsófiA bejgli a karácsony legnépszerűbb süteménye, sokan azonban félnek belevágni a sütögetésbe, attól félve, hogy a végeredmény katasztrofális lesz. Néhány könnyen betartható trükkel nem lehetetlen a tökéletes bejgli, ide süssetek!
NosaltyKétféle ember létezik: aki minden szabályt betartva csodálatos süteményeket képes sütni pár szempillantás alatt, és aki hiába próbál betartani minden instrukciót és mennyiséget, egyszerűen sehogy sem tud olyan sütit csinálni, mint ami a mellékelt fotón van. A következő sütis tanács sokakat meglephet, ám ha jobban belegondolunk, nagyon is logikus lehet a meglepetés alapanyag használata.
Masszi- Rigó CsillaSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...