10 francia főzési tipp, amitől egy profi séfnek érzed majd...
A francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA sütőpor felel azért, hogy édességeink tésztája szépen megnőjön a sütő forróságában, hogy a piskóták és kevertek levegősek és könnyedek legyenek. Persze ezt a hatását csak akkor tudja kifejteni, ha jól használjuk: ezt fogja szemléltetni a mai Napi Tipp.
Lakos BenedekA következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.
NosaltyBár a brownie könnyen elkészíthető sütemény, mindenki máshogy szereti: van, aki a kicsit tömörebb, szárazabb, átsült sütemény híve, míg más azt csípi, ha a desszert külseje ropogós, belsejében pedig még szinte folyik a csoki. Mutatunk egy egyszerű megoldást, amivel biztosra mehetsz, hogy jó lett a brownie-d.
Masszi- Rigó CsillaA süteménysütés során jó pár dolog félremehet, ezek közül pedig a legnagyobb mumus a nyersen maradt tészta. Nos, ennek most örökre búcsút inthetünk, egy meglepő konyhai eszközzel.
Lakos BenedekA csirkemell és a sertéskaraj után a pulykamell az egyik olyan húsrész, ami annyira kevés zsírt tartalmaz, hogy egy pillanat alatt könnyű kiszárítani. Mondunk most pár trükköt ahhoz, hogy ezt tutira elkerüld legközelebb.
Nábelek ZsófiA sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
Lakos BenedekGyerekkorunkban még ferde szemmel néztünk rá, felnőttként azonban egyik legnagyobb kedvencünkké vált a sokoldalú karfiol. Ma már tudjuk, hogy a zöldséget nemcsak párolni vagy kirántani lehet, számtalan módon tehetjük még ízletesebbé, mutatjuk is, hogyan.
Masszi- Rigó CsillaNem a legnépszerűbb alapanyag, pedig a sertésdagadó egy sokoldalúan felhasználható húsrész, ráadásul olyan, amit kezdőknek is bátran ajánlunk. Profi séf tippjei következnek!
Nábelek ZsófiA nagymama süteményei örök emlékeket hagynak bennünk. Azok az ízek, amelyeket ők tudtak belecsempészni egy-egy süteménybe, feledhetetlenek, mi pedig felnőttként csak remélni tudjuk, hogy felérhetünk egyszer az ő tudásukhoz.
Masszi- Rigó CsillaA tarja mellett az egyik legmegbízhatóbb hús, amit kezdőknek is bátran ajánlunk, annyira könnyű elkészíteni. Íme az alapok és néhány trükk a tökéletes sült oldalashoz.
Nábelek ZsófiVettünk már ki egy félig égett tepsi kekszet a sütőből? Nem tudjuk, hogy mit ronthattunk el, ha pontosan követtük a recept utasításait? Valószínűleg egy dolgot mégis kihagytunk: a tepsi forgatását.
Lakos BenedekA kívül ropogósra, belül szaftosra sült egész kacsa az egyik legünnepibb fogás, de nem kell hozzá bonyolult technológia, hogy tökéletesen sikerüljön. Farkas Richárd séf tippjei következnek.
Nábelek ZsófiA bejgli a karácsony legnépszerűbb süteménye, sokan azonban félnek belevágni a sütögetésbe, attól félve, hogy a végeredmény katasztrofális lesz. Néhány könnyen betartható trükkel nem lehetetlen a tökéletes bejgli, ide süssetek!
NosaltyGwyneth Paltrow híres volt borzalmasan szigorú étrendjéről, azonban úgy döntött életének ennek a korszakának véget vet.
NosaltyVannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.
Szabó AnnaA gyorséttermek logói szinte az agyunkba égtek – de vajon tényleg felismered őket első pillantásra? Teszteld magad a Nosalty-kvízben, és derítsd ki, mennyire vagy otthon a gyorséttermi világban!
NosaltyAz orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!
8 hónap alatt fogyott 90 kilót, és mindezt 2 tápanyag száműzésével érte el. Így szabadult meg súlyfeleslegétől az olasz séf, Matteo Grandi.
Sokan gaznak hiszik, pedig a kert egyik kincse. A földi borostyán nemcsak védi a talajt, de a rovaroknak is menedéket nyújt – ráadásul még a tányérra is kerülhet.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...