10 francia főzési tipp, amitől egy profi séfnek érzed majd...
A francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA sütőpor felel azért, hogy édességeink tésztája szépen megnőjön a sütő forróságában, hogy a piskóták és kevertek levegősek és könnyedek legyenek. Persze ezt a hatását csak akkor tudja kifejteni, ha jól használjuk: ezt fogja szemléltetni a mai Napi Tipp.
Lakos BenedekA következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.
NosaltyBár a brownie könnyen elkészíthető sütemény, mindenki máshogy szereti: van, aki a kicsit tömörebb, szárazabb, átsült sütemény híve, míg más azt csípi, ha a desszert külseje ropogós, belsejében pedig még szinte folyik a csoki. Mutatunk egy egyszerű megoldást, amivel biztosra mehetsz, hogy jó lett a brownie-d.
Masszi- Rigó CsillaA süteménysütés során jó pár dolog félremehet, ezek közül pedig a legnagyobb mumus a nyersen maradt tészta. Nos, ennek most örökre búcsút inthetünk, egy meglepő konyhai eszközzel.
Lakos BenedekA csirkemell és a sertéskaraj után a pulykamell az egyik olyan húsrész, ami annyira kevés zsírt tartalmaz, hogy egy pillanat alatt könnyű kiszárítani. Mondunk most pár trükköt ahhoz, hogy ezt tutira elkerüld legközelebb.
Nábelek ZsófiA sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
Lakos BenedekGyerekkorunkban még ferde szemmel néztünk rá, felnőttként azonban egyik legnagyobb kedvencünkké vált a sokoldalú karfiol. Ma már tudjuk, hogy a zöldséget nemcsak párolni vagy kirántani lehet, számtalan módon tehetjük még ízletesebbé, mutatjuk is, hogyan.
Masszi- Rigó CsillaNem a legnépszerűbb alapanyag, pedig a sertésdagadó egy sokoldalúan felhasználható húsrész, ráadásul olyan, amit kezdőknek is bátran ajánlunk. Profi séf tippjei következnek!
Nábelek ZsófiA tarja mellett az egyik legmegbízhatóbb hús, amit kezdőknek is bátran ajánlunk, annyira könnyű elkészíteni. Íme az alapok és néhány trükk a tökéletes sült oldalashoz.
Nábelek ZsófiVettünk már ki egy félig égett tepsi kekszet a sütőből? Nem tudjuk, hogy mit ronthattunk el, ha pontosan követtük a recept utasításait? Valószínűleg egy dolgot mégis kihagytunk: a tepsi forgatását.
Lakos BenedekA kívül ropogósra, belül szaftosra sült egész kacsa az egyik legünnepibb fogás, de nem kell hozzá bonyolult technológia, hogy tökéletesen sikerüljön. Farkas Richárd séf tippjei következnek.
Nábelek ZsófiA bejgli a karácsony legnépszerűbb süteménye, sokan azonban félnek belevágni a sütögetésbe, attól félve, hogy a végeredmény katasztrofális lesz. Néhány könnyen betartható trükkel nem lehetetlen a tökéletes bejgli, ide süssetek!
NosaltyKétféle ember létezik: aki minden szabályt betartva csodálatos süteményeket képes sütni pár szempillantás alatt, és aki hiába próbál betartani minden instrukciót és mennyiséget, egyszerűen sehogy sem tud olyan sütit csinálni, mint ami a mellékelt fotón van. A következő sütis tanács sokakat meglephet, ám ha jobban belegondolunk, nagyon is logikus lehet a meglepetés alapanyag használata.
Masszi- Rigó CsillaMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Összeállt már nálatok a teljes karácsonyi menü? Hiszen pár nap, és ott ülünk a szépen megterített asztalnál, gyertyafényben úszó ünnepi hangulatban. Eheti kvízünk a karácsonyi menü klasszikusait sorakoztatja fel, akár inspirációként szolgálva.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...