Bár tilos, mi azért most körbeettük Amerikát – itt minden megtörténhet, mert ez Hollywood!

Hozzuk előre a nyaralást: ki merre menne? Érdemes rögtön Amerikába repülni, mert ott egy csomó nemzet konyhája megtalálható, melyeket végigkóstolhatunk az út során.

Ki tudja, mi lesz nyáron? Egyáltalán elmehetünk majd messzi tájakra? Egyelőre nem érdemes tervezgetni, de ki mondja azt, hogy gondolatban se utazz, adj szabad jelzést vágyaidnak, és gondold végig, merre mennél és mit ennél? Mi most Amerikába kalauzolunk, ebben a multikulturális környezetben biztosan megtalálod a saját utadat.

Koreai fogások

Bulgogi - koreai BBQ - receptet itt találsz!

Érkezzünk meg New Yorkba – mivel már este van, és közel a kínai negyed, ott vacsizunk. Ezen a részen persze nem csak kínai, hanem japán, indiai, és a személyes kedvencem, koreai étterem is van. Süssünk magunknak bulgogit, ez a marha legnemesebbje isteni pácban, és kérjünk házi kimchit is mellé, anélkül mit sem ér az élet!

Olasz tészta

Spagetti friss paradicsommal - receptet itt találsz hozzá!

Másnap a meat packing district-ben együnk egy olasz tésztát. Itt egymást érik a jó helyek, gyakorlatilag bárhová beülhetünk, persze, ha találunk szabad asztalt. Az olaszon kívül garantáltan hallhatunk itt orosz, francia, és akár német beszédet is, hiszen sörkert is van. Mielőtt elhagyjuk a várost, egy cheesecake-et együnk búcsúzóul!

Karibi fogások

Ízletes karibi burger - recept itt!

Az este a táncé, irány Miami és egy karibi étterem. Itt a szivárvány minden színében játszó koktélok után egy pár falat jól jön. Érdemes a teraszos ücsörgés után a bárba is bekukkantani, hátha Tom Cruise keveri az italunk! A pincérek szuper lazák, mesélnek, készségesek. Az egyik festőművész, és még névjegykártyája is van. A másiknak meg nagy a családja, de a közszemlére kitett hatalmas popsikat simán megnézi és kommenteli. Bármiben benne vannak, és közben salsát járnak. Igen, akkor is, ha csak felszolgálnak. Reggel mindig csepereg egy picit, aztán kisüt a nap, és indulhat a bálozás tovább.

Tonhalsteak

Tonhal steak - mindenképpen kóstold meg, íme a receptje!

Hogy, hogy nem, estére a nyugati parton, Los Angeles végén, Santa Monica-n a Gladstones halétteremben találjuk magunkat, hogy egy szuper tonhalsteakkel ünnepelhessük a naplementét. A koktélt már a parti homokban, mezítláb fogyaszthatjuk, és oké, néha a hullámokat is közel engedjük magunkhoz. Vigyázunk, vizesek ne legyünk, mert a finom homok szárazon még kézzel lesöpörhető, de vizesen ragaszkodóan odatapad a talpunkhoz, ami a magassarkúba való visszalépésünkkor nem előnyös.

Vietnámi szendó

Vietnami szendvics - itt találod a receptjét!

Másnap Richard Gere invitál minket a Rodeo Drive-ra, ahol egy kiadós vásárlás után beülhetünk akár egy grillétterembe is, mert ez a helyi menőség. De mi még nem ettünk elég keleti fogást, úgyhogy inkább egy vietnámi szendvicset tolunk salátával, jól jön majd a nagy vetkőzés-öltözés után. Ha a bagettbe zárt húsgolyók begurultak, pát intünk nyalka kísérőnknek. A bankkártyáját nem felejtjük el visszaadni, sietünk, hiszen itt minden álom valóra válhat, ez Hollywood!

Amerikai steak

A steak receptjét itt találod!

A szerencse forgandó, de nem akkor, ha te ott vagy, mert nem kötelező sem az egész vagyonodat elveszíteni, sem megduplázni Las Vegasban. Nem ezért jöttél ide! Inkább kóstold végig a legmenőbb és legismertebb szakácsok éttermeit. Térj be a nagyszájú sebhelyes arcúhoz, mert Gordon készíti a legtutibb steak-et. Ha maradnál még pár napot, mert itt aztán lehet bámészkodni napszámra, akkor keresd fel Wolfgang Puck Belaggioban található éttermét. Több is van neki, de a Belaggioba menet még az esti szökőkútjátékot is meg tudod nézni, és ki tudja, ott lehet az egyik Oceans 11 szereplő is...igen, konkrétan Brad Pittre gondoltam!

Ezeket olvastad már?

Mivel nem lehet, hogy mexikói nélkül távozzunk, gyerünk délre. Tényleg nem kell átmenni a határon. Scottsdale-ben ott a Los Olivos, ahol egy gurulós csacsi vár a bejáratnál. A padra ne próbálj meg leülni, mert éget, a forró nap úgy felmelegítette. Bent viszont kellemes, családias a légkör, és az egyik legjobb kiszolgálást kapod az Államokban. A helyieket középre, a külföldieket egy oldalsó szekcióba ültetik, de ott sokkal kellemesebb az “idő”. Apropó, idő, az itt van rád, és arra is, hogy segítsenek kiválasztani a megfelelő ételeket. Ha azt gondolod, minden mexikói fogást ismersz, akkor itt kiderülhet, hogy mégsem. Ez nem gyorsétterem, itt igazi mexikói nők főznek rád, és olyat, amit otthon a férjeik is rendelnek tőlük!

Hamburger

Az 5 dolláros turmix receptjét itt keresd!

Ezek csak a legismertebb ott élő nemzetek ételei voltak, de hol marad az igazi és megismételhetetlen hamburger? Ha igazán jót akarsz, de azért egy valódi amerikai junkfoodot is megkóstolnál, akkor gurulj be egy IN-N-OUT burgerért. Az út menti kis családi vállalkozások burgerezői között is vannak eszméletlen jók, de ilyet inkább a 66-os út mentén keress! Itt tényleg találni csodaklassz, fémszerkezetes, piros, műbőr borítású ülőkékkel beépített helyeket, ahol a fal melletti wurlitzerből – ez nem is angol név, na mindegy, az Ohio-beli Cincinnatiben született a feltalálója, akiről elnevezték a zenedobozt – kiválaszthatod a kedvenc ’50-’60-as évek slágeredet. A burger mellé pedig jár a hamisítatlan 5 dolláros tejturmix, hogy legyen min kiakadni, mint John Travolta tette azt a Pulp Fiction-ben. Jó ízutazást!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek