Top 13 babsaláta főzelék helyett

Ne csak a sűrű leves és főzelék jusson eszünkbe a zöldségesnél, ha rápillantunk a babos zacskóra, hanem gondoljunk inkább a színes salátákra, amelyeket készíthetünk belőle!

A hagyományos magyar konyhában a szárazbab leginkább levesben vagy főzelékben szerepel füstölt húsokkal, rántással és friss fehér kenyérrel. Holott ez a magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmú alapanyagcsoport ennél jóval többre érdemes. Először is használjuk ki, hogy változatos formában, színben a rendelkezésünkre áll, bárhol beszerezhető szárított formában, de konzervként vagy fagyasztva is megtaláljuk az üzletek polcain. Ha az utóbbi két termékkörből választunk, akkor még az éjszakai áztatást is megspóroljuk magunknak.

A színes babszemekből készítsünk magunknak salátákat - akár köretnek húsételeink mellé, de ha húst, halat is teszünk babsalátánkba, akkor önálló ételként is megállják a helyüket ebédre vagy vacsorára.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 13 salátát különféle babfajtákból, készítsétek el őket!

Olvastad már?

Top 13+1 teljes értékű saláta

 1. 1.

  Lencsés babsaláta

 2. 2.

  Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából

 3. 3.

  Mexikói quinoa saláta

 4. 4.

  Gombás cannellini saláta

 5. 5.

  Babsaláta ropogósan

 6. 6.

  Görög babsaláta

 7. 7.

  Babos fekete retek saláta

 8. 8.

  Balzsamecetes óriásbab saláta

 9. 9.

  Pikáns babsaláta

 10. 10.

  Tejszínes mustáros babsaláta

 11. 11.

  Indiai ihletésű villámgyors babsaláta

 12. 12.

  Olasz babsaláta tonhallal

 13. 13.

  Meleg zöldségsaláta tükörtojással

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.