Top 13 babsaláta főzelék helyett

Ne csak a sűrű leves és főzelék jusson eszünkbe a zöldségesnél, ha rápillantunk a babos zacskóra, hanem gondoljunk inkább a színes salátákra, amelyeket készíthetünk belőle!

A hagyományos magyar konyhában a szárazbab leginkább levesben vagy főzelékben szerepel füstölt húsokkal, rántással és friss fehér kenyérrel. Holott ez a magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmú alapanyagcsoport ennél jóval többre érdemes. Először is használjuk ki, hogy változatos formában, színben a rendelkezésünkre áll, bárhol beszerezhető szárított formában, de konzervként vagy fagyasztva is megtaláljuk az üzletek polcain. Ha az utóbbi két termékkörből választunk, akkor még az éjszakai áztatást is megspóroljuk magunknak.

A színes babszemekből készítsünk magunknak salátákat - akár köretnek húsételeink mellé, de ha húst, halat is teszünk babsalátánkba, akkor önálló ételként is megállják a helyüket ebédre vagy vacsorára.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 13 salátát különféle babfajtákból, készítsétek el őket!

Olvastad már?

Top 13+1 teljes értékű saláta

  1. 1.

    Lencsés babsaláta

  2. 2.

    Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából

  3. 3.

    Mexikói quinoa saláta

  4. 4.

    Gombás cannellini saláta

  5. 5.

    Babsaláta ropogósan

  6. 6.

    Görög babsaláta

  7. 7.

    Babos fekete retek saláta

  8. 8.

    Balzsamecetes óriásbab saláta

  9. 9.

    Pikáns babsaláta

  10. 10.

    Tejszínes mustáros babsaláta

  11. 11.

    Indiai ihletésű villámgyors babsaláta

  12. 12.

    Olasz babsaláta tonhallal

  13. 13.

    Meleg zöldségsaláta tükörtojással

Legújabb receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Sós csigaropogós tejmentesen

Imádtam nagymamám sajtos csigaropogós receptjét régen, csak mivel nem fogyaszthatok már tejterméket, így próbáltam egy alternatívát találni erre a finomságra.

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...