r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű villámgyors babsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Indiai ihletésű villámgyors babsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    4806 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1169 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2533 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    4061 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    19225 micro
  • Lut-zea
    3793 micro
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1545 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Töltsük a konzervek tartalmát egy jénai tálba.
  2. Vágjuk apróra a lilahagymát, a paradicsomot és a petrezselymet.
  3. Keverjük össze az indiai fűszerkeveréket az olajjal, a chili- és a paradicsomszósszal.
  4. Fentieket óvatosan, hogy a főtt babszemek ne nyomódjanak szét, forgassuk össze.
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 38255
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

Ha nincs több, mint tíz percünk arra, hogy valami érdekeset és finomat összedobjunk. Megjegyzés: 2-3 órás érlelést követően, lehűtve az igazi.

Receptkategóriák

Hétfő óta arra vártam, hogy legyen már végre itt a hétvége, és az iroda négy fala helyett az én pici konyhám legyen ötlet-rohamaim megvalósításának színtere. Aztán eljött a szombat reggel, és olyan derékfájásra ébredtem, hogy azt nem tudtam, a fürdőszobáig hogy jutok el, nemhogy a konyhába. Egyezkedésbe kezdek alsó deréktáji porckorongjaimmal: jó, akkor ma nem főzök, egész nap pihenek, beveszem rendesen a gyógyszereket, ők meg reggelre szépen összekapják magukat, és nem hagynak cserben, mert vendégeket hívtam, és nem akarom lemondani. De mi legyen a mai kajával? Van pár indiai fűszerezésű csirkecomb a hűtőben, amit a párom sütött tegnap este, ez kiindulási alapnak kiváló. Megkérem ezt a drága, jó embert, menjen ki a kamrába, nézzen körül, és jelentse nekem, mi az, amit minimális beavatkozással a csirkecomb mellé emberi fogyasztásra alkalmasnak ítél. Az eredmény: bab- és kukoricakonzerv. Első hallásra siralmas, másodikra viszont .... majd ti megmondjátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...